NASA'da 50 yıl sonra ilk istifa!

NASA bünyesinde 50 yıl sonra bir ilk yaşandı. Astronot adaylarından Robb Kulin, katılmak için 3 kere başvurduğu NASA'dan istifa etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - NASA’nın astronot adaylarından Robb Kulin, kişisel nedenler yüzünden görevinden istifa ettiğini duyurdu. NASA bünyesinde en son 1968 yılında bir istifa olayı yaşanmıştı.

Mülakatlarda 18.300 aday arasından 12 kişilik ‘NASA 2017' sınıfına astronot adayı olarak seçilen Robb Kulin, iki senelik eğitim almaya hak kazanmıştı. Programa katılmak için 3 defa başvuran ve son başvurusunda kabul edilen Kulin, seçilmesinin ardından düzenlediği basın toplantısında "Umarım, tasarladığım bileşenlere sahip bir araçla bir gün uçacağım" sözleri ile mutluluğunu dile getirmişti.

NASA tarafından Houston Chronicle'a yapılan açıklamasında, astronot adayının istifasını doğrularken, ‘NASA 2017' sınıfının mevcudunun 11 kişiye düştüğünü ve Kulin'ın yerine herhangi bir başka adayın alınmayacağını da bildirdi. Kulin'den önce en son bir astronot adayı olan John Llewellyn,  50 yıl önce yani 1968'de istifa etti. İstifa kararı hakkında detaylı bir açıklama yapmayan Kulin'ın daha önceden uzun süre SpaceX için çalıştığı belirtildi. (Kaynak: Sputnik)