Papa: Tanrı'nın bu günahları, skandalı affetmesi için yalvarıyorum

Papa, Katolik Kilisesi'ndeki çocuk istismarlarını "açık bir yara" olarak nitelendirdi. İrlanda'da konuşan Papa, "Tanrı'nın bu günahları, skandalı ve Tanrı'nın ailesindeki diğer birçok kişinin hissettiği ihaneti affetmesi için yalvarıyorum" ifadelerini kullandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İrlanda'yı ziyaret eden Papa Francis, kiliselerdeki çocuk istismarları hakkında konuştu. Papa Francis, "Tanrı'nın bu günahları, skandalı ve Tanrı'nın ailesindeki diğer birçok kişinin hissettiği ihaneti affetmesi için yalvarıyorum" dedi.

Deutsche Welle Türkçe'nin haberine göre Papa Francis, nüfusunun büyük çoğunluğu Katolik olan İrlanda'ya gerçekleştirdiği ziyaretin ikinci gününde, Katolikler için kutsal yerlerden biri olarak kabul edilen Knock kasabasında konuşma yaptı. Vatikan'ın aktardığı bilgilere göre, Papa'nın konuşmasını dinlemeye 45 bin kişi geldi.

Papa konuşmasında, "İstismara maruz kalan, masumiyetleri çalınan ya da annelerinin elinden alınan, terk edilen, acı dolu anıların yara izini taşıyan genç insanların hikayeleri hepimizi sarsmak zorundadır. Tanrı'nın bu günahları, skandalı ve Tanrı'nın ailesindeki diğer birçok kişinin hissettiği ihaneti affetmesi için yalvarıyorum" ifadelerini kullandı.

Papa İrlanda'da: Kilisenin cinsel istismarından utanıyorumPapa İrlanda'da: Kilisenin cinsel istismarından utanıyorum

'BU YARA BİZİ ADALET ARAYIŞINDA KARARLI OLMAYA İTİYOR'

Papazların çocuklara cinsel istismarda bulunmasını "açık bir yara" olarak nitelendiren Papa, "Bu açık yara bizi hakikat ve adalet arayışında sağlam ve kararlı olmaya itiyor" dedi.

İrlanda 1990'lı yıllarda istismar skandalıyla karşı karşıya kalmıştı. Geçtiğimiz haftalarda da ABD'nin Pensilvanya eyaletinde Katolik Kilisesi'nde geçmişte binden fazla çocuğun 300 papazın cinsel istismarına maruz kaldığı ortaya çıkmıştı.

PAPA, DUBLİN'DE PROTESTO EDİLECEK

Papa, İrlanda ziyaretinin ilk gününde başkent Dublin’de cinsel istismara uğrayan 8 kişiyle görüşmüştü. Papa, Knock'un ardından Dublin'e geri dönecek. Papa'nın katılacağı etkinliğe 500 bin kişinin gelmesi bekleniyor.

Etkinlikle eş zamanlı olarak bir protesto eylemi düzenlenecek. Eyleme, cinsel istismar uğramış binlerce kişinin katılması bekleniyor. Protestocular Vatikan'a istismar olaylarının örtbas edildiğini kabul etmeleri ve sorumluları adalete teslim etmeleri çağrısında bulunacak.