'Çocuğun yok mu?' sorusuna yanıtı viral oldu

33 yaşındaki Kanadalı bir kadın, "Neden çocuğun yok?" sorusundan ne kadar rahatsız olduğunu Twitter'dan paylaştı. Kadının tweetleri viral oldu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Sosyal medya, Kanadalı bir kadının kendisine niçin çocuğu olmadığını soran bir kişiye verdiği yanıtı konuşuyor. 33 yaşındaki Lisa Marie'nin neden çocuğu olmadığı sorusu ile karşılaştığında ne hissettiğini paylaştığı Twitter mesajları 90 binden fazla retweet aldı ve 400 binden fazla beğeni kazandı.

'YEDİ KEZ DÜŞÜK YAPTIM'

Lisa Marie Twitter'da önce şu diyaloğu paylaştı:

Onlar: Kaç yaşındasın?

Ben: 33

Onlar: Ve çocuğun yok mu? Artık vakti gelmiş.

Ben: Yedi düşük yaptım.

Onlar: *Son derece rahatsız olmuş görünüyorlar*

Ben: Veeeeeee, umarım özel hayata dair uygunsuz sorular sormakla ilgili bir ders aldık.

'SİZİ İLGİLENDİRMEZ'

Lisa Marie sonrasında ise şu mesajları paylaştı: "Ciddi olmak gerekirse; insanlara neden çocukları olmadığını ya da neden birden fazla çocuk yapmadıklarını sormayın. Bunun çok sayıda acı verici, özel sebepleri olabilir. Sizin ne düşündüğünüzden bağımsız olarak, bu başka kimseyi ilgilendirmez. Bu benim gerçek hayatım ve sürekli karşılaştığım bir soru. Ve her muhatap olduğumda rahatsız edici bir sohbet..."

'ÇENELERİNİ HIZLA KAPATMALARI İÇİN...'

Lisa Marie'nin yorumları, Twitter'da başka yorumları da tetikledi. Bir kullanıcı, "Biz de yıllardır kısırlıkla ilgili sorularla karşılaştık. Nihayetinde sizin yönteminizi seçip 'Yapamıyoruz' dedik. İnsanlar çenelerini çok hızlı kapattı" dedi. Bir diğer kullanıcı ise eşinin bebek sahibi olma ihtimalini düşüren bir genetik hastalığı olduğunu diğer insanlarla paylaşmak zorunda kalmaktan rahatsızlık duyduğunu aktardı.

The Independent gazetesinin konuyla ilgili görüştüğü uzmanlar ise "Neden çocuğunuz yok?" sorusunun karşı taraf için çok incitici olabileceğinin altını çizdi. (Dış Haberler)