Fransa ayakta: Sokak ortasında taciz görüntüleri viral oldu

Fransa, bir kadının yolda yürürken kendisini sözle taciz eden adama tepki gösterdikten sonra tokat yemesi nedeniyle ayakta. Olayın görüntüleri sosyal medyada viral oldu, 22 yaşındaki kadına siyasetçilerden destek yağdı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Fransa, kendisini yolda yürürken sözlü olarak taciz eden bir erkeğe tepki göstermesi sonrası önce kafasına kül tablası atılan ardından da sokak ortasında tokatlanan kadını konuşuyor. 22 yaşındaki mimari öğrencisi Marie Laguerre başına gelenlerin güvenlik kamerası görüntülerini Facebook hesabından paylaşırken, ülkede yeni bir ceza tartışması başladı. Fransız siyasetçilerden de Laguerre'e destek geldi.

ÖNCE KÜL TABLASI, SONRA TOKAT

1 milyondan fazla kez izlenen görüntülerde, Laguerre Paris'te bir kafenin önünde yürürken bir adamla yan yana geçiyor. Ardından adam kadına bir kül tablası fırlatıyor, sonrasında da yanına gelip sokak ortasında tokat atıyor.

'DAYANAMADIM, KES SESİNİ DEDİM'

Laguerre, Fransız basınına demecinde, adamın yanından geçtiği sırada müstehcen ifadelerle kendisine hakaret etmeye başladığını, sonra da 'cinsel içerikli sesler çıkardığını' söyledi. 22 yaşındaki kadın, "Bu ne o gün, ne o hafta, ne de o ay ilk değildi. Sonunda dayanamadım ve 'Sesini kes' dedim. Duymaz sanıyordum ama duydu" dedi.

Kadına şiddet uygulayan adam kafedekilerin tepkisiyle uzaklaşırken, ilk anda öfkeyle evine dönen Laguerre, sonrasında tanıklardan yardım almak için olay yerine döndü. Kafe sahibinin soruşturmaya destek için verdiği güvenlik kamerası görüntülerini de sosyal medyada paylaştı.

TACİZ YASASI GELİYOR

Polis şimdi saldırganın kimliğini tespit etmeye çalışırken, Fransız parlamentosunun bu hafta kabul etmesi beklenen yeni taciz yasasına ilişkin tartışma da alevlendi. Yasa, taciz suçunun 90 ile 850 euro arasında değişen para cezalarına çarptırılmasını öngörüyor. İlk cezaların sonbaharda kesilmeye başlanması bekleniyor.

'AŞAĞILANMAYI REDDEDİNCE DAYAK YEMEK KABUL EDİLEMEZ'

Fransız siyasetçilerden de Laguerre'e destek ve dayanışma mesajları yağıyor. Paris Belediye Başkanı Anne Hidalgo "Marie Laguerre, sana cesaretin için teşekkür ederiz" dedi. Eşitlik Bakanı Marlène Schiappa da, "2018 yılında Fransa'da kadınların yolda yürürken aşağılanmayı reddettiği için sokak ortasında dövülmesi kabul edilemez. Bu, temel bir özgürlük meselesi" tepkisini gösterdi.

Paris'in 10'uncu bölgesinin belediye başkanı Alexandra Cordebard ise yaşananların münferit olmadığının vurguladı: "Bütün desteğim Marie Laguerre ile... Ne yazık ki, yaşadığı şey son derece genel." (Dış Haberler)