Ünlü Yunan tiyatrocu da yangında can verdi

Yunanistan'ın ünlü tiyatro oyuncularından Hrisa Spilioti'nin de geçen haftaki yangında yaşamını yitirdiği ortaya çıktı. Spilioti'nin, sahilde olduğu sırada alevleri görünce eşini aramak üzere evinde gittiği sanılıyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Komşu Yunanistan'da en az 91 kişinin hayatını kaybettiği yangında, ülkenin başarılı ve saygın tiyatrocularından Hrisa Spilioti'nin de yaşamını yitirdiği ortaya çıktı. Yangının en büyük hasarı verdiği Mati’de, kömürleşen bedenler üzerinde yapılan DNA testleri sonucunda, Spilioti ile eşi Dimitris Tournavitis'in hayatını kaybedenler arasında olduğu tespit edildi.

Görgü tanıklarının anlatımına göre, Spilioti en son Kokkino Limanki bölgesinde görülmüştü. Ünlü tiyatrocunun alevleri görünce kişisel eşyalarını limanda bırakarak eşini aramak için Mati’ye göre döndüğü ve bu esnada hayatını kaybettiği tahmin ediliyor.

Spilioti Yunanistan tiyatrosunun başarılı temsilcilerindendi. Yunanistan'ın ünlü tiyatro yönetmenleri ile beraber başarılı oyunlara imza atmıştı. Birkaç yıl önce de, arkasında ölü ve yaralılar bırakan başka bir yangın felaketi nedeniyle sahnelenen özel bir oyunda sahne almış ve yangınzedelere destek ifade etmişti. Spilioti ayrıca 1997'den bu yana birçok televizyon dizisinde de rol aldı.

Yunan tragedyası: İmar barışı, talan, rant, yolsuzluk ve 88 ölü...Yunan tragedyası: İmar barışı, talan, rant, yolsuzluk ve 88 ölü...

YANGINLA İLGİLİ SON VERİLER

Atina’daki son bilgilere göre, yangın felaketiyle ilgili son veriler şöyle:

  • Hayatını kaybedenlerin sayısı 91'e yükseldi.
  • Resmi kayıtlara göre kayıp sayısı şu an 25.
  • Mati’deki 1485 evden 443’ü tamamen yandı. 398 evin onarıma ihtiyacı var.
  • Rafina-Pikermi sınırındaki bölgede 1212 evden 285'i tamamen kullanılamaz hale gelmiş durumda. 260 ev kısmen kullanılamaz halde.
  • Kineta’da 639 evden 193’ü tamamen tahrip olurken, 86 ev kısmen harap olmuş durumda.
  • Büyük yangında toplamda 12 bin 600 dönümlük arazi kül oldu.
  • Hükümet yangınzedelere ilk etapta 5 biner euroluk yardım verecek. Bu yardımlar için başvurular yarın başlıyor.
  • Başbakan Aleksis Çipras ise bugün sabah saatlerinde yangından etkilenen bölgeleri ziyaret etti.