Çipras hedefte: 'Yangındaki zaaflarını örtmeye çalışıyor'

En az 80 kişinin hayatını kaybettiği yangın faciasının boyutlarının netleşmesiyle, Yunan medyasında Çipras hükümeti eleştirilmeye başlandı. Hükümet, 'kendi zaaflarını örtmek için yangınzedelere bonkör şekilde maddi yardım dağıtmakla' suçlanıyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yunanistan'da en az 80 kişinin hayatını kaybettiği yangın faciasının boyutlarının ortaya çıkmasıyla, ilk üç günde insani kayıplara odaklanan medya da yönünü hükümet ve devlet yetkililerinin sorumluluklarına çevirdi. Yunan medyasında Aleksis Çipras hükümetine ve önceki yönetimlere yoğun tepki var.

'KENDİ ZAAFLARINI ÖRTMEK İÇİN YARDIM DAĞITIYOR'

Ülkenin en çok ziyaret edilen haber sitelerinden biri olan in.gr, 'hükümetin kendi zaaflarını örtmek için yangınzedelere bonkör şekilde maddi yardım dağıttığı' eleştirisi getirdi.

'POLİS VE İTFAİYEDE GÖREVDEN ALMALAR OLACAK'

Skai televizyonu, hükümetin 'yangın felaketinin sorumluluğundan kaçmak için polis ve itfaiyenin yönetim kademelerini görevden almaya hazırlandığı' bilgisini öne çıkardı.

'SON 40-50 YILDAKİ RANTİYECİLİĞİN SONUCU'

Sol mecrada yayın yapan Efimerida ton Sintakton ve 902.gr gibi medya kuruluşları ise büyük felaketten, son 40 ila 50 yıl boyunca Yunanistan’ın gündemine oturan arsa rantları ile 'kirli ekonomik ilişkilere hizmet eden tüm hükümetleri' sorumlu tuttu. Bu yayın kuruluşları, kemer sıkma politikalarının büyük felakette büyük rol oynadığı görüşünü de öne çıkardı.

Hükümete yakın medya kuruluşları ise, Syriza-Bağımsız Helenler Koalisyon Hükümeti’nin elindeki tüm imkânlarla yangından etkilenen kesimlerin yanında olduğu mesajını öne çıkarmak için çaba sarf ediyor.