Kaçak gergedan avcılarını aslanlar yedi

Güney Afrika'da kaçak olarak gergedan avlamak isteyen avcıları aslanlar yedi. Koruma alanının sahibi Nick Fox "Bir aslan sürüsünün bölgesine girmişler. Büyük bir sürü, dolayısıyla çok fazla zamanları olmamış" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Güney Afrika'da, bir koruma alanında kaçak olarak gergedan avlayan en az 2 kişinin, aslanlar tarafından öldürülüp belirtildi.

BBC Türkçe'nin haberine göre korucular, 2 ya da büyük olasılıkla 3 avcıdan geriye kalanları Sibuya doğal koruma alanında buldu. Avcıların yanında ayrıca bir tüfek ve bir balta da bulundu.

Asya'dan gergedan boynuzuna talebin artması nedeniyle son yıllarda gergedanların kaçak avlanmasında büyük artış yaşandı. Çin, Vietnam ve bazı diğer Asya ülkelerinde, gergedan boynuzunun cinsel gücü artırdığına inanılıyor.

'ÇOK FAZLA ZAMANLARI OLMAMIŞ'

Koruma alanının sahibi Nick Fox "Bir aslan sürüsünün bölgesine girmişler. Büyük bir sürü, dolayısıyla çok fazla zamanları olmamış. Kaç kişi olduklarından emin değiliz. Geriye pek bir şey kalmamış" dedi.

Kalıntıların yanında genelde gergedan avcılarının taşıdığı susturuculu bir av tüfeği, uzun bir balta ve dikenli tel makası gibi malzemeler bulunduğu kaydedildi.

10 YILDA 7 BİNDEN FAZLA GERGEDAN ÖLDÜRÜLDÜ

Koruma alanının yer aldığı Doğu Cape bölgesinde sadece bu yıl 6 gergedan kaçak avcılar tarafından öldürüldü. Güney Afrika'da ise son 10 yılda 7 binden fazla gergedan kaçak avcılar tarafından avlandı.