Suriye ve Rusya'da Kuzey Kore hazırlığı

Suriye ve Rusya peşpeşe Kim Jong Un'la bir araya geleceğini duyurdu. Kuzey Kore liderinin Eylül'de Rusya'ya gelmesi bekleniyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- ABD ile Kuzey Kore arasındaki temaslar devam ederken Suriye ve ve Rusya'dan peş peşe sürpriz açıklamalar geldi. Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, Kuzey Kore lideri Kim Jong Un'la bir araya gelebileceği söylendi.

İLK ZİYARETİ ESAD MI YAPACAK? 

Kuzey Kore Devlet Ajansı KCNA, Beşar Esad'ın Çarşamba günü verdiği demeçte Kim Jong'u ziyaret edeceğini açıkladığını söylüyor. Ziyaretin zamanı hakkında kesin bilgi yok ama eğer yakın zamanda gerçekleşirse Esad Kim Jong Un'un devlet başkanı düzeyinde ağırladığı ilk konuk olacak.  Suriye, Kuzey Kore'nin kimyasal silah programına destek vermekle suçlanıyor.

Rusya'da ise RIA haber ajansı diplomatik kaynaklara dayandırdığı haberinde Putin'in Rusya'nın doğusundaki Vladivostok şehrinde Kim Jong Un'la bir araya gelebileceğini duyurdu. Kuzey Kore liderinin Eylül ayında Rusya'da yapılacak Doğu Ekonomik Forumu sırasında Putin'le buluşması bekleniyor. Kuzey Kore Lideri'nin 12 Haziran'da da ABD başkanı Donald Trump'la Singapur'da buluşması bekleniyor.  (Dış Haberler)