Amerikalı çiftçinin öldürdüğü hayvanın ne olduğu anlaşılamadı

ABD'nin Montana eyaleti, bir çiftçinin öldürdüğü hayvanın ne olduğunu tartışıyor. Uzmanların kurda benzeyen hayvanın kurt olmadığını açıkladı; sosyal medyada söylentiler yayıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'de bir çiftçinin hayvan sürüsüne yaklaştığı gerekçesiyle vurduğu 'kurt benzeri' hayvan tartışma yarattı. Amerikalı doğal yaşam uzmanları, Montana'da öldürülen hayvanın hangi türe ait olduğunu saptayamadı.

Çiftçi hayvanı kurt zannederek birkaç yüz metre uzaktan vurduğunu söylerken, uzmanlara göre hayvan bir kurt değil. Zira bir kurt olmak için dişleri fazla kısa, ön patileri aşırı küçük ve pençeleri de çok büyük.

Montana eyaletinin Balıkçılık, Doğal Yaşam ve Park Departmanı ise hayvanın, memeli bir köpekgil (canid) olduğunu söylemekle yetinip, "DNA raporunu alana dek ne olduğuna dair bir fikrimiz yok" açıklaması yaptı. Denç bir dişi olduğu belirtilen hayvanın bir tür köpek, tilki, çakal ya da kurt olduğu sanılıyor.

Eyalet medyası gizemli hayvana geniş yer ayırır ve sosyal medyada 'kurt adam' olduğuna dair bile paylaşımalr yapılırken, kurt uzmanı Ty Smucker da net bir bilgi veremedi. Smucker, "Kulakları çok büyük. Bacakları biraz kısa görünüyor. Ayakları küçük, kürkü de tuhaf görünüyor. Tuhaf bir şey var" dedi.

Montana eyaletinde kurt avlamak yasal; halkın mülklerini tehdit eden kurtları öldürmesine izin veriliyor. Eyalette yaklaşık 900 kurdun yaşadığı sanılıyor. (Dış Haberler)