Bir ilk: Başpiskopos istismarı örtbastan suçlu bulundu

Çocuk tacizleriyle tepki çeken Katolik Kilisesi'nde, ilk kez bir başpiskopos istismarı örtbas etmekten suçlu bulundu. Tacizleri 1976 yılından beri bildiği ortaya çıkan ve iki yıla kadar hapsi beklenen Avustralyalı başpiskopos Wilson, bugüne dek bu suçtan hüküm giyen en üst düzey Katolik din adamı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Avustralya'da Adelaide Başpiskoposu Philip Wilson 1970'lerde yaşanmış bir çocuk istismarı vakasını örtbas etmekten suçlu bulundu. Dünyanın dört bir yanında Katolik papazların karıştığı istismar vakalarıyla ilgili davalar devam ederken Wilson, mahkumiyet alan en üst düzey din adamı oldu.

Philip Wilson New South Wales eyaletinde rahip yardımcılarını istismar eden James Fletcher'ın suçlarını örtbas etmekle itham edilmişti. James Fletcher'ın çocuk istismarı suçundan yargılanmasına 2004 yılında başlanmıştı. Fletcher, 2006 yılında cezaevinde ölmüştü.

'1976 YILINDA HER ŞEYİ ANLATTIM'

Fletcher'ın kurbanlarından biri olan ve o dönemde rahip yardımcısı olan Peter Creigh 1976 yılında tacizin detaylarını Wilson'a anlattığını söylemişti. İsmini vermek istemeyen başka bir tanık ise henüz 11 yaşındayken yaşadığı istismarı günah çıkarırken anlattığını ve Wilson'un kendisine 'yalancı' diyerek 10 defa Ave Maria duası okumasını söylediğini aktarıyor.

ALZHEIMER'LI SAVUNMA

Wilson'un avukatları 67 yaşındaki başpiskoposun Alzheimer hastası olduğunu ileri sürerek suçlamaları düşürmeye çalışıyor. Avukatlar suçlamaları düşüremezse Wilson azami iki sene hapis yatacak. Philip Wilson, hakkındaki suçlamaları reddederek hukuki seçenekleri değerlendireceğini, söz konusu konuşmaların hiç birini hatırlamadığını söylüyor. (Dış Haberler)