Serbest kalan mahkumları başkan karşıladı

Kuzey Kore tutuklamış olduğu üç ABD vatandaşını serbest bıraktı. Özgür kalan mahkumları Trump karşıladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD Başkanı Donald Trump, Kuzey Kore Devlet Başkanı Kim Jong Un'un girişimiyle serbest bırakılan 3 ABD'li mahkumu Washington'da hava üssünde karşıladı.

Kuzey Kore'deki üç mahkum yeni Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'nun başkent Pyongyang'ı ziyaret edişinin ardından serbest bırakıldı. Donald Trump ve eşi Melania askeri Kuzey Kore'den gelen ABD vatandaşlarını üste uçağın girişine kadar çıkarak karşıladı.

'PEK UMUDUM YOKTU AMA...'

Trump yaptığı açıklamada Kim Jong Un'a teşekkür ederek, "Özgür kalacaklarına dair pek umudumuz yoktu ama bırakıldılar" dedi. Trump, Kim'in "Kuzey Kore'yi gerçek dünyaya döndürmek istediğini gördüğünü ve aralarında gerçekleşecek ikili görüşmeyle ilgili umutlu olduğunu" söyledi. Donald Trump, yarımadanın silahsızlandırılmasının en büyük başarı olacağını ifade etti.

Dün serbest bırakılan mahkumlardan biri olan Kore Amerikan temsilcisi Kim Dong-chul 2015'te gözaltına alınmıştı. Yabancı sermayenin sahip olduğu Pyongang Bilim ve Teknoloji Üniversitesi'nde bir ay ders vermiş olan öğretim üyesi Kim Sang-duk (namı diğer Tony Kim) 2017 yılında, aynı kuırumda görev yapan Kim Hak-Song da geçen sene tutuklanmıştı. Kuzey Kore devlet medyası bu isimlerin 'hükümeti devirme' veya 'hasmane tutum içinde olma' suçlamalarıyla tutuklandığını yazmıştı. (Reuters)