Danimarka başbakanının eşi işten çıkarıldı!

Danimarka'da başbakanın eşi Sölrun Lökke Rasmussen çalıştığı okulda işten çıkarıldı. İşe son verme toplantısına başbakanın da katıldığı iddia ediliyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Danimarka Başbakanı Lars Lökke Rasmussen’in bir lisede öğretmenlik yapan eşi 'çalışma koşullarına uyum sağlamadığı' gerekçesiyle işten çıkarıldı.

Danimarka'nın büyük gazetelerinden Ekstra Bladet’in haberine göre, başkent Kopenhag’ın en ünlü okullarından N. Zahles Gymnasieskole Lisesi’ne bağlı Balet Okulu’nun müdürü burada öğretmenlik yapan  başbakanın eşi Sölrun Lökke Rasmussen'i toplantıya çağırdı. Çalışanların işverenlerle yaptığı toplantıya bir yakınını ya da işçi temsilcisini götürme hakkı bulunduğu Danimarka'da, Sölrun da toplantıya kocası başbakan Rasmussen'le beraber gitti.

TWİTTER'DA TARTIŞMA YARATTI

Yaklaşık 2 saat süren bu toplantı sonrası, başbakanın eşinin işine son verildiği söyleniyor. Söz konusu olayın medyaya yansıması üzerine, ülkenin önde gelen devlet televizyon kanalı ve Ekstra Bladet gazetesi muhabirleri arasında Twitter üzerinden saatler süren, “Eşinin işten kovulup kovulmadığı ve yanında toplantıya gidip gitmediği” tartışması yaşandı. Okul Müdürü Anne Birgitte Klanges, toplantının personel içerikli olması nedeniyle herhangi bir yorumda bulunamayacağını belirtti. (Kaynak: Milliyet)