Suudi Arabistan'da darbe girişimi iddiası

Suudi Arabistan'da silahlı güçlerin Kraliyet Sarayına girdiği, Kral Selman bin Abdülaziz'in askeri bir hava üssündeki sığınağa götürüldüğü iddia edildi. Yetkililer ise böyle bir şey olmadığını ve saray çevresinde bir drone düşürüldüğünü açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da, Kraliyet Sarayı çevresinde silah ve patlama seslerinin geldiği belirtildi. Amerikan medyasında yer alan haberlerde, Kara Kuvvetleri Komutanı Korgeneral Alukas Nepils'in başını çektiği bir grubun darbe girişimi olduğu öne sürüldü.

Jerusalem Post'un haberine göre bazı Arap kaynaklar, ağır silahlı unsurların saraya girdiğini, bunların asker olup olmadığının bilinmediğini ancak saray etrafında askeri hareketlilik olduğunu aktardı.

Kaynaklar Suudi Kralı Selman bin Abdülaziz'in askeri bir hava üssündeki sığınağa götürüldüğünü ileri sürerken, olayın 'askeri darbe' girişiminin bir parçası olduğu da iddia edildi.

'DARBE DEĞİL DRONE'

Dubai'deki Wall Street Journal Muhabiri Margherita Stancati ise "Riyad'da darbe olmadı, küçük bir drone (İnsansız Hava Aracı), saraya gereğinden fazla yaklaştı ve vuruldu" açıklaması yaptı.

Reuters Haber Ajansı da Riyad Kraliyet Sarayı çevresinde güvenlik güçleri tarafından bir drone düşürüldüğü ve herhangi bir kimsenin zarar görmediğini aktardı. Bu olaya ilişkin yayınlanan görüntülerde ise silah seslerinin duyulduğu kaydedildi.

Suudi Arabistan Haber Ajansı (SPA) tarafından aktarılan bilgiye göre izinsiz bir şekilde saraya çok yakın uçan drone, güvenlik gerekçesiyle düşürüldü. "Kral, Diriya'daki çiftliğindeydi," diyen yetkili, drone'lar yeni bir düzenleme yapılacağını da açıkladı.

SOSYAL MEDYADA DOLAŞAN BİR VİDEO

Suudi Arabistan'da darbe girişimi olduğu iddiasına neden olan ise sosyal medyada yer alan 30 saniyelik bir görüntü oldu. Videoda 2 polis aracının Riyad caddelerinde boş bir şekilde bırakıldığı görülürken, bazı silah seslerinin duyulduğu da yansıdı.

Ancak videoları yayınlayanların kimliği ve içerikleri doğrulanamadı. (DHA/DIŞ HABERLER)