Ermenistan'da Sarkisyan karşıtı gösteriler

Ermenistan Meclisi'nde seçim var! Başbakan adayı Sarkisyan protesto ediliyor...

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ermenistan'da Başbakanlığa hazırlanan Serj Sarkisyan'ın Cumhurbaşkanlığı görevini Armen Sarkisyan'a devretmesinin ardından ülkede protesto gösterileri başladı. .

Agos'ta yer alan habere göre, Muhalif Yelk Hareketi Lideri Nikol Paşinyan'ın öncülük ettiği gösterilerde son olarak caddeler trafiği kapatıldı. Günlük hayatı da etkileyen gösteriler nedeniyle özür dileyen Paşinyan "Bu küçük sıkıntılarla, adı Serj Sarkisyan ve Ermenistan Cumhuriyetçi Partisi olan daha büyük sıkıntılardan kurtulma gayretindeyiz" dedi.

Paşinyan ile birlikte Yelk hareketinin en güçlü 2 liderinden biri olan Edmon Marukyan  ve diğer milletvekilleri harekete katılmıyor ve yorumlardan uzak duruyor. İktidardaki Cumhuriyetçi Parti'den henüz yorum yok ama koalisyon ortağı Taşnaksutyun "illegal gösteriler" değerlendirmesinde bulundu.

17 Nisan’da Ermenistan Meclisi'nde yapılacak özel oturumla Başbakan seçimi gerçekleştirilecek. Ermenistan bir süre önce Anayasa değişikliğine gitmiş ve yürütme gücünün Cumhurbaşkanlığından, Başbakanlığa geçmesi kabul edilmişti.

Kategoriler

Etiketler Sarkisyan Erivan