Eski FBI Direktörü: Ruslar Trump'ı videoya çekti

Eski FBI direktörünün Trump kitabı bir hafta sonra çıkıyor. Kitapta Trump'ın 2013'teki seks partileriyle ilgi çarpıcı iddialar yer alıyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD başkanı Donald Trump tarafından görevden alınmış olan eski Federal Soruşturma Bürosu (FBI) başkanı James Comey'nin bir hafta sonra satışa olacak olan kitabı ABD'de hareketliliğe sebep oldu. Comey, "Daha büyük Bir Sadakat: Gerçekler, yalanlar, Liderlik  (A Higher Loyalty: Truth, Lies, and Leadership) isimli 304 sayfalık kitabında Trump'ı geçmişte savcıyken uğraştığı mafya liderlerine benzetiyor.

'KARA BULUTLARI KALDIR' RİCASI

James Comey'nin kitabında 2016 seçimlerine Rus müdahalesinin soruşturulmasıyla ilgili yeni bazı detaylar yer alıyor. Washington Post'un haberine göre Donald Trump Comey'den, kendisinin Rusya ile bağlantılarını araştıran İngiliz istihbaratçı Christopher Steele tarafından dile getirilmiş olan iddiaların eşi Melaine Trump'ı çok üzmesi nedeniyle bunu soruşturmasını ve kara bulutları kaldırmasını rica etmişti. Comey'nin anlatımına göre, kendisi diğer istihbarat şeflerinin konuyla ilgili brifingleri bitene kadar "elinde hassas bir materyal olduğu için" özellikle müdahale etmedi.

'RUS KADINLARLA CİNSEL VİDEO' İDDİASI

James Comey'nin elindeki hassas materyal ise Trump'ın 2013 yılında eski başkan Barack Obama ile Michelle Obama çiftinin kaldığı suiti kiralayarak 'Rus kadınlarla cinsel ilişkiye girerken gene Ruslar tarafından filme çekildiğine' dair doğrulanmamış iddialardı. Steele tarafından hazırlanmış dosyada Trump'ın 'kadınları yatağa işerken seyrettiğine' dair detaylar da yer alıyordu. Trump ise Comey'nin sözünü keserek cinsellikle ilgili dışarıdan hizmete ihtiyacı varmış gibi gözüküp gözükmediğini sordu. Sonra da Comey gündeme getirmediği halde birkaç kadının kendisine cinsel saldırı ithamında bulunduğunu, kadınların ifadelerinin ezberlenmiş olduğu izlenimini verdiğini söyledi.

DOĞUŞTAN YALANCI VE DUYGULARI YOK

Comey kitabında Trump'ın alternatif gerçeklik kozası yarattığını ve bu herkesi bu kozayla sarmakla meşgul olduğunu söylüyor. James Comey Trump'ın doğuştan yalancı, insani duygulardan azade ve etik olmayan bir lider olarak tanımlıyor. Eski FBI direktörü bir mafya lideri gibi gibi davranan Trump'ın etrafının suskun bir onay halkası, dünyaya karşı biz bakışı ve küçük veya büyük her konuda yalan söylemesi bu organizasyon gerçeğin ve ahlakın üstüne taşıdığını ifade ediyor.

BBC'nin haberine göre ise Comey'nin gündeme getirdiği iddialardan sonra Cumhuriyetçi Parti Ulusal Komitesi karşı saldırıya geçerek Yalancı Comey adıyla bir internet sitesi kurdu. Cumhuriyetçiler, Demokratların Hillary Clinton'ın e mail soruşturmasında Comey'nin yaptıklarına dair ifşaatlarına ye veriyor. Sitede Demokrat Kongre liderleri Nancy Pelosi ve Chuck Schumer 'in Comey'i eleştiren ifadelerine yer veriliyor. Demokratların Kaliforniya milletvekili  Maxine Waters ise "James Comey güvenilmez bir adam. Size sadece o kadarını söyleyebilirim" diyor. Cumhuriyetçiler'in kadın parti başkanı Ronna McDaniel  Comey'nin yalan söyleyen ve bilgi sızdıran bir adam olduğunu söyleyerek görevini suistimal ettiği için  kovulmasına hem Demokratlar hem de Cumhuriyetçiler tarafından onay verildiğini söylüyor.  James Comey ise önümüzdeki günlerde kitapla ilgili bir dizi röportaj vermeyi ve CNN canlı yayınına çıkmayı planlıyor.