Almanya İçişleri Bakanı: Terör bağlantısı olmadığına dair güçlü bulgular var

Almanya İçişleri Bakanı Horst Seehofer, yaşanan saldırıyla ilgili olarak, "Olayda terör bağlantısı olmadığına dair güçlü bulgular var" dedi. Almanya Müslümanlar Merkez Konseyi Başkanı Aiman Mazyek ise fail Müslüman olduğunda çifte standart uygulandığı gerekçesiyle "Failler Alman ise psikolojik açıdan sorunlu, Müslüman ise İslamcı terörist, öyle mi?" diyerek tepki gösterdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Almanya İçişleri Bakanı Horst Seehofer, Münster kentinde, dün 2 kişinin ezilerek hayatını kaybettiği olayla ilgili açıklama yaptı.

Deutsche Welle Türkçe'nin haberine göre, olay yerine giderek çiçek bırak Seehofer, intihar eden saldırganın "terör bağlantısı" olmadığı yönünde bulgular olduğunu söyledi. Seehofer, "Olayda terör bağlantısı olmadığına ve failin yalnız hareket ettiğine dair güçlü bulgular var" dedi.

"Siyasi saik bulunduğuna ilişkin emare yok" diyen Münster Emniyet Müdürü Hajo Kuhlisch, "Suçun kaynak ve sebebinin, failin kendisinde yattığını" söyledi. Kuzey Ren-Vestfalya İçişleri Bakanı Herbert Reul da "olayın İslamcı bağlantısı olduğuna dair herhangi bir gösterge bulunmadığını" belirtti.

Münster'de, dün gerçekleşen olayda şüpheli, kullandığı minibüsü bir restoranın önündeki masalarda oturan kalabalığın üzerine sürmüştü. Bir kadın ve bir erkek hayatını kaybederken, saldırgan araç içinde intihar etmişti. Altısı ağır 20 kişi de yaralanmıştı.

Almanya Müslümanlar Merkez Konseyi Başkanı Aiman Mazyek ise herhangi bir olayın faili Müslüman olduğunda çifte standart uygulandığını savundu.

Twitter hesabından açıklama yapan Mazyek, "Failler Alman ise psikolojik açıdan sorunlu, Müslüman ise İslamcı terörist, öyle mi? 11 Eylül’den beri dile getirilmeyen bu çifte standartlı argüman varken, İslamofobi’nin neden devamlı artış gösterdiğini merak buyurmamıza gerek yok. Bu argüman, radikallerin ve teröristlerin de ekmeğine yağ sürüyor" ifadelerini kullandı.