Trump Suriye'den çekilmekten şimdilik çark etti

ABD Başkanı Donald Trump'ın geçen hafta yaptığı Suriye'den hızla çekilme çağrısında 'son karar' belli oldu. Beyaz Saray'da dün yapılan Ulusal Güvenlik Konseyi toplantısında, Suriye'deki Amerikan askerlerinin bir süre daha kalmasına karar verildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Geçen hafta Suriye'den çekilme çağrısı yapan ABD Başkanı Donald Trump'ın, dün yapılan Ulusal Güvenlik Konseyi toplantısında bu kararından geri adım attığı açıklandı.

Üst düzey bir Amerikalı yetkilli, Trump'ın Suriye'deki Amerikan askerlerinin bir süre daha kalmasını kabul ettiğini ama bu durumun uzun vadeli olmamasını istediğini söyledi. Yetkili, "Hemen çekilmeyeceğiz ama başkan uzun vadeli bir bağlılık da istemiyor" diye konuştu.

Buna göre Trump toplantıda, Suriye'de uzun süre kalmak istemediğini açıkça söyledi. Reuters'a konuşan üst düzey yetkili ABD Başkanı'nın esasında bir yıl veya daha kısa süre içinde çekilmek istediğini söyleyerek, bu sürenin birkaç yıl, hatta beş yıla uzamasına göz yummayacağını söyledi.

Yetkili, Trump'ın toplantıda belirli bir takvime onay vermediğini, IŞİD'in yenilgiye uğratıldığından emin olmak istediğini ama aynı zamanda da bölge ülkeleri ile Birleşmiş Milletler'in Suriye'nin istikrarında daha fazla rol oynamasını istediğini belirtti. (Dış Haberler)