Kim komşu popçuları dinledi

Kuzey Kore ile Güney Kore arasındaki normalleşme sürecinde yeni bir adım geldi. Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, Güney Koreli popçuların konserine gitti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kuzey Kore lideri Kim Jong Un ve eşi Ri Sol Ju, ülkelerinin başkenti Pyongyang'da düzenlenen bir konserde Güney Kore'nin bütün dünyayı kasıp kavuran pop müziği K-pop'un önde gelen isimlerini dinledi. Kuzey ve Güney Kore arasındaki buzların çözüldüğü bir dönemde düzenlenen konser, Güney Koreli pop müzik sanatçılarının Kuzey Kore'de 10 yıldan fazla süredir gerçekleştirdiği ilk performans.

BBC Türkçe'nin haberine göre, 'Bahar Geliyor' adı verilen konserde Güney Kore'nin emektar şarkıcılarından Cho Yong-pil, Lee Sun-hee, rock yıldızı Yoon Do-hyun, şarkıcı Baek Ji-young ve Instagram'da 4,6 milyon takipçisi olan K-pop kadın grubu Red Velvet sahne aldı. Kuzey Kore lideri Kim'in bazı şarkılara el çırparak eşlik ettiği ve konserden sonra müzisyenlerle fotoğraf çektirdiği görüldü.

Kuzey Kore basını konserin ardından, "Değerli liderimiz, vatandaşlarının Güney Kore popüler kültürü hakkında daha derin bir anlayışa ulaşması ve şarkılara içtenlikle eşlik etmesinden çok etkilendi" açıklamasında bulundu. Kuzey Koreli izleyicilerin şarkılara eşlik ettiği, alkışladığı ve konserin ardından müzisyenlere çiçek verdiği görüldü. Güney Kore Kültür Bakanı Do Jong-whan ise Kim'in şarkılara yoğun ilgi gösterdiğini ve sözleriyle ilgili sürekli sorular sorduğunu aktardı.

Kuzey Kore ile Güney Kore, 1950-1953 arasında yaşanan savaşın ardından bir barış anlaşması imzalanmamış olması nedeniyle teknik olarak halen savaş halinde. Ancak son zamanlarda iki ülke arasındaki ilişkilerin geliştirildiği görülüyor. Güney Kore'nin Pyeongchang kentinde düzenlenen 23. Kış Olimpiyatları açılış töreninde Güney ve Kuzey Koreli sporcular birlikte yürümüştü. En son olarak Kim, Çin'e sürpriz bir ziyaret gerçekleştmişti. Bu Kuzey Koreli liderin ilk yurt dışı gezisi oldu. (BBC Türkçe)