Kosova'da FETÖ operasyonu istihbarat şefi ve bakanı götürdü!

MİT ile Kosova istihbaratının ortak 'FETÖ operasyonu' siyasi kriz yarattı. Kosova Başbakanı Ramuş Haradinac, FETÖ ile bağlantılı olduğu belirtilen altı Türk vatandaşının yakalandığı operasyonu kendisine haber vermeyen içişleri bakanı ve istibarat şefini görevden aldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kosova, FETÖ okullarıyla bağlantılı oldukları gerekçesiyle altı Türk vatandaşının dün gözaltı altına alınmasıyla çalkalanıyor.

MİT ile Kosova istihbaratının ortak operasyonundan haberdar edilmediğini açıklayan Kosova Başbakanı Ramuş Haradinac'dan dikkat çekici bir hamle geldi.

Reuters'a konuşan iki hükümet yetkilisi, Haradinac'ın istihbarat şefini ve içişleri bakanını görevden aldığını açıkladı. Bir yetkili, "Her ikisi de dün gerçekleştirilen tutuklamalar nedeniyle görevden alındı" derken, gün içinde basına daha fazla bilgi verileceğini söyledi.

Kosova Başbakanı Haradinac dün, "Ben, başbakan olarak bu operasyonla ilgili bilgilendirilmedim. Bu yüzden, yasal ve anayasal yetkilerime uygun olarak hareket edeceğim" demişti.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ise bugün yaptığı açıklamada "MİT, Kosova istihbaratı ile yaptığı dayanışma içinde altı tane Balkanlardaki en üst düzey FETÖ temsilcisini aldılar getirdiler ve emniyete teslim ettiler" ifadelerini kullandı. (Dış Haberler)

Kosova Başbakanı: FETÖ operasyonundan haberim yoktuKosova Başbakanı: FETÖ operasyonundan haberim yoktu