Mars'a test yolculukları başlıyor

SpaceX ve Tesla gibi dev teknoloji şirketlerinin sahibi işadamı Elon Musk: Mars'a gidecek ilk gezegenler arası gemiyi inşa ediyoruz. Testlerin gelecek senenin ilk yarısında başlamasını tahmin ediyoruz.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'li uzay aracı ve roket üreticisi SpaceX firmasının kurucusu Elon Musk, Mars'a yolculuk için ilk testlerin gelecek sene başlayacağını duyurdu. Musk, Teksas eyaletinin Austin kentindeki bir etkinlikte yaptığı konuşmada, SpaceX'in planları hakkında bilgi verdi. Musk, "Mars'a gidecek ilk gezegenler arası gemiyi inşa ediyoruz. İlk başta kısa uçuşlar olacak. Testlerin gelecek senenin ilk yarısında başlamasını tahmin ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Musk, testler kapsamında ilk başta kısa iniş-kalkış denemelerinin yapılacağını belirtirken, uçuşlarda henüz insanların yer almayacağını söyledi. SpaceX'in testlerinin diğer uzay ve roket teknolojisi firmalarını ve özellikle devletleri uzay araştırmalarına daha çok yöneltmek için ilham kaynağı olmasını umduğunu dile getiren Musk, Mars'ta insanların ilk başta güç kaynağı, cam kubbe ve temel yaşam gereksinimlerine ihtiyacı olacağını kaydetti. (Kaynak: Sputnik)