Yeni firavun mezarlarında kolye: Öte dünyadan bir mesaj gibiydi

Mısır'ın Minya kentinde yeni bulunan firavun mezarlarındaki kazılarda 'öbür dünyadan mesaj taşıdığına' inanılan bir kolye bulundu. Üç aydır süren kazılarda sekiz firavun mezarına ulaşılmıştı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kahire'nin güneyindeki Minye kenti yakınlarında yeni bulunan firavun mezarlarında yapılan kazılarda eski Mısır'da 'öbür dünya'dan mesaj taşıdığına inanılan bir kolye bulundu. Tuna El Cebel bölgesinde ilk olarak 2017 yılında başlayan kazılarda bulunan kırk lahitte devam eden kazılarda hiyeroglif harflerle 'mutlu yıllar' yazan bir kolye 'nazarlık' da ortaya çıkarıldı. Arkeolojik çalışmaları yürüten ekibin lideri Mustafa Veziri kolye ile ilgili olarak, "Bu, bize öbür dünyadan gönderilmiş bir mesaj gibiydi" dedi. Henüz çok başında olunan kazı çalışmalarının yaklaşık 5 yıl sürmesi bekleniyor. Eski Eserler Bakanı Halid el-Anani, mezarlık alanında lahitler ve nazarlığın dışında mücevher, altın bir maske ve çanak-çömlek bulunduğunu söyledi.

İÇ ORGANLAR KÜPLERİN İÇİNDE

Mustafa Veziri, geçen 3 ay içinde 8 mezarlığa ulaşıldığını açıkladı. Kapak kısmına tanrı Horus'un oğullarının kafa suretlerinin işlendiği 4 adet küp de bulundu. Veziri küplerin üstünde, hayatlarını kaybetmiş kişilerin mumyalanmış iç organları ve üzerlerinde kime ait olduğunu gösteren hiyeroglifler bulunduğunu söyledi. (BBC Türkçe)

Mısır'da sekiz firavun mezarı bulunduMısır'da sekiz firavun mezarı bulundu