Türkiye-ABD ilişkilerine 'Gölge' düştü

ABD Dışişleri, tutuklu yargılanan vatandaşları Serkan Gölge'nin mahkûm edilmesinden 'derin endişe' duyduğunu bildirdi. Açıklamada, OHAL ve adil yargılanma hakkıyla ilgili 'endişeler' sıralandı ve "Türkiye'ye seyahat eden ya da Türkiye'de yaşayan Amerikan vatandaşlarının güvenliği, bizim için bir endişe kaynağı olmayı sürdürmektedir" ifadesi kullanıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Neuert, gazetecilere yaptığı açıklamada, "ABD, Amerikan vatandaşı Serkan Gölge'nin, güvenilir deliller olmaksızın terör örgütüne üyelikten 8 Şubat tarihinden mahkûm edilmesinden derin kaygın duymaktadır" dedi.

Nauert, Gölge'nin mahkûmiyetine ilişkin açıklamasında, OHAL'e de vurgu yaparak, şunları söyledi: "Bu davayı ve OHAL altında yargı süreci devam eden diğer Amerikan vatandaşlarına ilişkin, yargı bağımsızlığı, kişinin adil yargılanma hakkı da dahil olmak üzere Türk anayasasıyla teminat altına alınmış haklarla ilgili ciddi kaygılara yol açan diğer davaları yakından takip etmeyi sürdüreceğiz. Türkiye'ye seyahat eden ya da Türkiye'de yaşayan Amerikan vatandaşlarının güvenliği, bizim için bir endişe kaynağı olmayı sürdürmektedir."

NE OLMUŞTU?

Ağustos 2016'da Amerika'dan Hatay'a yakınlarının yanına gelen NASA çalışanı Serkan Gölge, 'FETÖ'nün kripto elemanı olduğu, Türkiye'de cemaatin okullarında okuduğu ve daha sonra Amerika'da cemaatle olduğu ve ABD'ye ajanlık yaptığı' iddiaları üzerine gözaltına alınıp tutuklanmıştı.

(HABER MERKEZİ)