Menbic'i ziyaret eden ABD'li general: Çekilmeyeceğiz

ABD'li komutanı Korgeneral Paul E. Funk, dün Türkiye'nin Suriye'de ilerlemeyi planladığı Menbic bölgesindeydi. Funk, Amerikan birliklerinin buradan çekilmeyeceğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - IŞİD'le mücadele koalisyonunun en üst düzey ABD'li komutanı Korgeneral Paul E. Funk, ABD birliklerinin Türkiye'nin itirazlarına rağmen Menbic'te kalacağını söyledi. Sputnik'in aktardığına göre, Menbic'deki askerleri ziyareti sırasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Korgeneral Funk, "Biz IŞİD'in kalıcı yenilgisinin sürmesini sağlama alma amacıyla bu bölgedeyiz" dedi.

'SURİYE'NİN KUZEYİNDEKİ ASKERİ VARLIĞIMIZ GERGİNLİĞİ AZALTMA AMAÇLI'

Gazetecilere açıklamasında Türkiye'nin itirazlarına rağmen 'ABD'nin DSG'ye olan desteğinin süreceğini' ve 'ABD'nin Suriye'nin kuzeyindeki askeri varlığının amacının gerginliği azaltmak' olduğunu söyleyen Korgeneral Funk, 'Türkiye'nin tehditlerinden çekinip çekinmediğine' ilişkin soruyu da "Endişelenmiyorum. Benim iş tanımımda endişelenmek yok. Benim işim savaşmak" diye yanıtladı.

'MASADA SANDALYE KAZANDILAR'

Funk "SDG liderliğine güveniyorum. Kimse yapamazken onlar Rakka'yı geri aldı. Bence bu onlara masada bir sandalye kazandırdı" ifadelerini kullandı.

'ŞU ANDA ASKERİ ROL TANIMIMIZ SDG'Yİ DESTEKLEMEK'

Menbic'de gazetecilere konuşan ABD'li Tümgeneral James Jarrard da ABD askerlerinin ne kadar süre daha Suriye'de kalacağını söylemenin imkanı olmadığını belirterek "Şu anda askeri rol açık şekilde tanımlandı ve bu da şu anda SDG'yi desteklemek" ifadelerini kullandı.

ABD NEDEN MENBİC'DE?

YPG'nin ana omurgasını oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri (SDG) Menbic'i 2016 yılında IŞİD'den temizlemişti. Sınır kasabasının örgütten alınmasından sonra bölgeye askerlerini konuşlandıran ABD, sıklıkla bölgede devriye görevi yapıyor.

Daha önce ABD Merkez Kuvvetler (CENTCOM) Komutanı General Joseph Votel de ABD askerlerinin Suriye'nin kuzeyindeki stratejik öneme sahip Menbic bölgesinden çekilmeyeceklerini açıklamıştı. (Sputnik)

Etiketler Suriye ABD Menbiç