Mars'a yolculuğun ilk adımı atıldı

Uydu taşımacılığı şirketi SpaceX ve elektrikli otomobil üreticisi Tesla'nın, Mars roketi 'Falcon Heavy' fırlatıldı. Taşıdığı Tesla Roadster ile David Bowie'nin Space Oddity şarkısı eşliğinde Mars'a doğru yol alıyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Elon Musk'ın kurucusu olduğu SpaceX şirketi, şimdiye kadar yapılmış en güçlü roketlerden biri olan Falcon Heavy'i içerisine Tesla Roadster koyarak Mars'a gönderdi. Florida eyaletindeki Cape Canaveral Uzay Üssü'nden gerçekleştirilen fırlatma sonrası kapsülden ayrılan roketler dünyaya döndü. Fırlatmanın başarılı olduğu öğrenildi.

Dünyanın en güçlü roketi olarak tanımlanan Falcon Heavy'nin test uçuşu yapıldı. 2 bin 250 ton taşıma kapasitesine sahip rokete bir adet Tesla Roadster yerleştirdi. Canlı yayınlanan fırlatma sonrası kapsülden ayrılan roketler dünyaya döndü. Fırlatma başarılı bir şekilde gerçekleşti.

Ay'a giden ilk insanlı uçuştan bu yana ilk kez bu büyüklükte ve güçte bir roket uzaya gönderildi.

Falcon Heavy roketinin kapsülünde yer alan Tesla aracının yaklaşık 6 ayda Mars'a ulaşması planlanıyor. Roket saatte 40 bin kilometre hızla yol alacak. Üstü açık aracının içinde SpaceX tarafından tasarlanan bir uzay giysisi de bulunuyor.

Elon Musk, roketle gönderilen araçta David Bowie'nin Space Oddity şarkısının çaldığını söyledi. Musk ayrıca "Araç dünyadan 400 milyon kilometre uzağa gidecek ve saniyede 11 kilometre yapıyor olacak. Yörüngede bir kaç yüz milyon hatta milyarca yıl kalacağını tahmin ediyoruz" dedi.

Falcon roketleri arasında daha önceden uzay görevi yapan 2 roket bulunuyor. Bu roketler, görevlerinin ardından dünyaya geri dönmüş ve üslerine dikey bir biçimde başarılı iniş gerçekleştirmişti. (HABER MERKEZİ)