Yunanistan'da yolsuzluğa hükümet el koydu

Yunanistan'da Novartis'in rekabeti ekarte etmek için siyasetçilere rüşvet dağıttığı iddia ediliyor. Skandalda eski başbakan ve bakanların adı geçiyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yunanistan son günlerde büyük bir yolsuzluk skandalı ile çalkalanıyor. Eski başbakanlar ve bakanların adlarının karıştığı yolsuzluk skandalının ciddi siyasi uzantıları söz konusu.

İddiaya göre, 2006-2015 döneminde dünyaca ünlü ilaç şirketi Novartis, Yunanistan'daki işlerini yürütmek için birçok Yunanistanlı siyasetçi ve bürokrata rüşvet verdi ve piyasadaki rekabeti ekarte etmek için de siyasi bağlantılar kullandı.

Yolsuzluk iddialarına ilişkin dosyalar Yunanistan Adalet Bakanı Stavros Kontonis'e sunulacak. Adalet Bakanı da dosyayı inceledikten sonra Meclis'e gönderecek.

Novartis şirketinin ismi, iki eski Başbakan ve birçok eski bakanla birlikte anılıyor. O isimlerden bazıları ise şöyle; Başbakan Yeni Demokrasi Partisi'nin eski lideri Antonis Samaras ve eski geçiş hükümeti Başbakanı Hukukçu Panayiotis Pikrammenos.

Yolsuzluk iddialarının ardından, Başbakan Aleksis Çipras başkanlığında özel bir toplantı gerçekleştirildi. Skandalın gündeme geldiği sıralarda da Yunanistan hükümeti sözcüsünün ülkenin en yüksek derecedeki mahkemesinin yargıcı ile toplantı gerçekleştirmesi muhalefetin sert tepkisine neden oldu.