Silikon Vadisi’nin 'seks partileri' kitaba girdi!

Slikon Vadisi çalışanlarının anlatıldığı Brotopia adlı kitap ABD'de gündem oldu. Kitapta vadi çalışanlarının grup seks partilerine katıldığı ve bu partilerde uyuşturucu da kullanıldığı iddia ediliyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD merkezli borsa ve ekonomi kanalı Bloomberg’de çalışan gazeteci Emily Chang, ‘Brotopia’ adlı kitabında, Amerikan teknoloji şirketlerinin merkezlerinin bulunduğu Silikon Vadisi’nin uzmanlarının bilinmeyen hayatlarını kaleme aldı.

Chang’in iddiasına göre, gündüz teknolojik yenilikler ve akıllı telefonlar üzerinde saatler harcayan çalışanlardan bazıları geceleri çılgın seks partilerine katılıyor. Kitaba göre gençliklerinde ağır ders yükü nedeniyle eğlenceye pek vakit ayıramayan bilişim uzmanlarının katıldığı partilerde uyuşturucu da yaygın olarak kullanılıyor. Chang'in konuştuğu ancak kitapta ismi verilmeyen bir kadın, eşiyle birlikte katıldığı bir partide bir şirket kurucusunun kendisini öpmeye çalıştığını, ayrıca uyuşturucu teklif edildiğini söylüyor. Öte yandan, kadın yazar, bu partilere katılma yönünde çalışanlara bir baskı yapılmadığını da vurguluyor. Chang, partilerin erkekler için eğlence olduğunu ama kadınlar için sıkıntılı durumlar çıkarabildiğini belirtiyor. Kadınlardan bazıları partilerde tanıştıkları erkeklerin kendilerine olan ilgisinin parti sonrasında da sürdüğünü ve bu durumdan rahatsız olduklarını anlatıyor.

Kitapta, bu çılgın partilerin bazı kişilerin 'kariyer planlamasının bir parçası olduğu' da öne sürülüyor. (Ajanslar)