Twitter: Trump'ı kapatamayız!

Twitter, ABD Başkanı Donald Trump'ın hesabının kapatılması çağrılarının ardından açıklama yapmak zorunda kaldı: Bir dünya liderini engellemek veya tartışmalı tweetlerini silmek, insanların görmesi ve tartışması gereken bilgilerin saklanmasına sebep olur.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD Başkanı Donald Trump'ın Twitter hesabını kullanma biçimi tartışma yaratmaya devam ederken, Twitter'dan 'zorunlu' açıklama geldi. Twitter, Kuzey Kore'yi nükleer savaşla tehdit ettiği gerekçesiyle Trump'ın hesabının kapatılması yönündeki çağrıları reddetti.

Twitter'dan yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: "Bir dünya liderini engellemek veya tartışmalı tweetlerini silmek, insanların görmesi ve tartışması gereken bilgilerin saklanmasına sebep olur. Böyle bir adım o lideri susturmayacağı gibi, sözleri ve yaptıklarına ilişkin gerekli tartışmalara zarar verir."

Trump'ın Twitter hesabının kapatılması çağrıları, hafta başında yükselmişti. Kuzey Kore lideri Kim Jong-un yeni yıl mesajında 'saldırıya uğramaları halinde nükleer düğmeye basacağını' söylemiş, Trump ise Twitter'dan şu yanıtı vermişti: "Benim de bir Nükleer Düğmem var ama onunkinden çok daha büyük ve güçlü. Ve benim nükleer düğmem çalışıyor da." Trump'ın bu açık tehdidi Kongre'de de tartışma yaratırken, Twitter'a uluslararası ihtilaf çıkarabilecek ifadeler içeren şiddet içerikli mesajlara ilişkin kurallarını sıkılaştırma çağrısı yapılmıştı. (Dış Haberler)