Aleksis Çipras, Kilimli Adası'nı ziyaret edecek

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, Kilimli (Kalimnos) Adası'ndaki dini törene katılacak. Çipras ve Savunma Bakanı Kammenos'un Kardak Kayaklıkları'nı da ziyaret edebileceği iddia edildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras'ın yarın, Bodrum'a yakınlarındaki Kilimli (Kalimnos) Adası'na giderek dini törenlere katılacağı öğrenildi. Yunan basınındaki haberlere göre, Çipras ve Savunma Bakanı Panos Kammenos'un törenden sonra Kardak Kayalıklarını ziyaret etmesi bekleniyor. Kardak ve Kilimli çevresinde askeri hareketliliğin arttığı belirtildi.

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras ve Savunma Bakanı Panos Kammenos, yarın sabah, Bodrum'a 12 mil uzaklıktaki Yunan adası Kilimli'yi (Kalimnos) ziyaret edecek. Çipras'ın, Kilimli Meydanı'ndaki kutlamalara katılarak, Kutsal Haç'ın denizden çıkarılış törenini izleyeceği öğrenildi.

KARDAK'A GİDECEKLER İDDİASI

Yunanistan'daki bazı yayın organlarında ise Çipras ve Savunma Bakanı Panos Kammenos'un törenlerden sonra Didim'in karşısındaki Farmakonisi (Bulamaç) Adası'na gideceği, öğle saatlerinde ise helikopter veya sahil güvenlik botuyla, Türkiye ve Yunanistan arasında kriz çıkartan, Kardak Kayalıkları'nı ziyaret etmesinin beklendiği belirtildi.

Çipras'ın ziyareti öncesinde Yunan savaş gemileri ile sahil güvenlik botlarının, Kilimli ve Kardak çevresinde devriye nöbetlerini arttırdı. (BODRUM/DHA)