Yasayı çıkaran Trump arkadaşlarına koştu: Daha da zengin oldunuz!

ABD Başkanı Donald Trump'ın vergi yasası, zenginlerin işine yaradığı gerekçesiyle eleştiri yağmuruna tutuluyor. Ancak iddiaya göre Trump, yasayı imzaladıktan hemen sonra Mar-a-Lago'daki lüks bir yemekte arkadaşlarına "Hepiniz çok daha zengin oldunuz" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Amerikan basını, Başkan Donald Trump'ın büyük şirketlere ve zenginlere geniş çaplı vergi kesintileri getiren vergi yasasını tartışmaya devam ediyor. 1.5 trilyon dolarlık vergi paketi 'ABD'nin en zenginlerini oluşturan yüzde 1'lik kesime orantısız biçimde yardım edeceği' gerekçesiyle eleştirilirken, Trump'ın yakın dostlarına "Hepiniz çok daha zengin oldunuz" dediği iddia edildi.

CBS kanalı haberini, paketin imzalanmasından sadece saatler sonra Trump'la yemek yiyen kaynaklarına dayandırdı. Buna göre Trump, artık 'kışlık Beyaz Saray' diye adlandırılan ve üyelik masrafının 200 bin dolardan başladığı Mar-a-Lago'daki akşam yemeğinde, masadakilere "Hepiniz çok daha zengin oldunuz" dedi.

Donald Trump vergi paketinin orta sınıfı da rahatlatacağını savunsa da uzmanlar aynı fikirde değil. Yeni paketle, önümüzdeki yıl ABD'de her gelir seviyesinden vergi mükellefleri için kesintiler getiriliyor. Ancak bireysel kesintilerin büyük kısmı azami sekiz yıl süreyle yapılacak. Yasanın ana unsuru ise büyük şirketlere getirilen devasa kesinti. Şirketlerin vergi oranı yüzde 35'ten 21'e indiriliyor.

Forbes dergisine göre yeni vergi yasasından kazanım sağlayacak tek kesim Trump'ın dostları değil. Zira başkanın kendisinin de bu kesintiyle yılda en az 11 milyon dolar daha az vergi ödemesi bekleniyor. (Dış Haberler)