Batı Şeria'da ABD karşıtı gösteri: En az 2 kişi öldü

Beytüllahim'de İsrail askerlerinin ateş açtığı en az 2 Filistinli hayatını kaybetti, 10 kişi de yaralandı. Uluslararası Af Örgütü, İsrail devletine 'orantısız güç kullanmama' çağrısı yaptı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD Başkanı Donald Trump’ın Kudüs’ü İsrail'in başkenti olarak ilan etmesinin ardından Filistin'de başlayan eylemler devam ediyor. Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda 'Kudüs' kararının görüşülmesinin ardından, Cuma namazı çıkışı yine gösterilere 'öfke eylemlerine' sahne oldu.

Filistin'de İsrail karşıtı gösteriler devam ederken Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre Beytüllahim'de İsrail askerlerinin ateş açtığı 24 yaşındaki Zakaria al-Kafarneh hayatını kaybetti, 10 kişi de yaralandı. Bakanlık, İsrail askerlerinin plastik mermiler ve biber gazı kullandığını söylüyor. Görgü tanıklarından biri yaralana gösterilerden birinin Noel Baba kostümüyle Trump'la ilgili "korkak" ve aptal" şeklinde sloganlar attığını söylüyorlar.

EYLEMLER BATI ŞERİA'DA VE KUDÜS'TE YOĞUNLAŞIYOR

Batı Şeria'daki 7 şehirde ve Doğu Kudüs'te İsrail karşıtı eylemler yayılıyor.  BM Güvenlik Konseyi, ABD Başkanı Donald Trump'ın 6 Aralık'taki Kudüs'ü tanıma kararına karşı, Kudüs'ün İsrail'in başkenti olarak tanıyan kararın geri çekilmesini öngören bir tasarıyı onaylamıştı. İsrail ise BM'yi bir yalanlar evi olarak tanımlamıştı. (Reuters)