İran yaptırımları davasında yargıçtan jüriye Hüseyin Korkmaz iması

ABD'de eski Halkbank genel müdür yardımcısı Mehmet Hakan Atilla'nın yargılandığı davada top artık jüride. Yargıç Berman, jüri üyelerine görüşmelerine başlamadan önce karar verirken nelere dikkat etmeleri gerektiğini anlatıyor. Berman'ın, "Bir kanıtın nasıl ele geçirildiğini beğenmediniz diye onu gözardı etmeyin" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Halkbank'ın eski genel müdür yardımcısı Mehmet Hakan Atilla'nın tek tutuklu sanık olarak yargılandığı İran yaptırımları davasında son dönemece girildi. Yargıç Richard Berman, jüri üyelerine karar vermeleri için nelere dikkat etmeleri gerektiğini anlatıyor. Berman'ın, eski polis Hüseyin Korkmaz ve sunduğu kanıtları ima ederek söyledikleri dikkat çekti.

Berman jüri üyelerine, 'dava dosyasına giren kanıtların edinilme biçimine onay vermedikleri gerekçesiyle bu kanıtları gözardı edemeyeceklerini' söyledi. Gazeteci Adam Klasfeld, bu sözlerin Korkmaz'ın ifadesinde anlattıkları açısından önem taşıdığı yorumunu yaptı.

Korkmaz'ın Türkiye'de hapis yattıktan sonra ABD'ye giderken 17 Aralık soruşturmasına ait bazı bilgileri yanında götürmesi tartışma yaratmıştı. Türkiye Korkmaz'ın ABD'den iadesini isterken, eski polisin annesi ve babası hakkında da bugün tutuklama kararı çıkarılmıştı. (Dış Haberler)