'WhatsApp Başkan'a 14 yıl hapis

Brezilya bir belediye başkanının makamını Whatsapp'tan yönettiği ortaya çıktı. Lidiane Leite hakkında 14 yıl hapis cezası verildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Brezilya'nın en yoksul kasabalarından biri olan Bom Jardim'in belediye başkanı Lidiane Leite şehri Whatsapp'tan yönettiği ve zimmetine 4,5 milyon dolar para geçirdiği için tutuklanmıştı. Jardim 14 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

LÜKS HAYATI HAKKINDA BÖBÜRLENİNCE FARKEDİLDİ

The Independent'ın haberine göre Bom Jardim'in önceki belediye başkanı Humberto Dantas dos Santos (namı diğer Beto Rocha) 2012 yılında yolsuzluk iddiaları sebebiyle görevinden alınmıştı. Çok kısa bir süre sonra görevi devralan Lidiane Leite dos Santos'u başdanışman olarak atadı. Kendisi eyalet başkentine 180 km mesafedeki evinde lüks içinde yaşarken Bom Jardim'i de Whatsapp uygulaması üzerinden yönetti. 2015 yılında çift ayrılınca yapılan usulsuzluk de ortaya çıktı. Lidiane Leite'nin sosyal medya hesaplarını takip eden yetkililer lüks yaşantısı hakkında böbürlendiğini fark etti. Lidiane Leite Instagram hesabında şöyle diyordu, "Belediye başkanı olmadan önce fakirdim. Sadece bir Land Rover'ım vardı. Şimdi bir Toyota SW4 model araba kullanıyorum. Çünkü artık Allah'tan param var ve paramı istediğim gibi harcar, istediğimi alırım. İnsanların hakkımda ne dediği umrumda değil."