'Hayata döndürmeyin' yazısı öldürdü!

Florida'da 70 yaşındaki bir hastanın göğsündeki "hayata döndürme" yazısı doktorlara zor anlar yaşattı. Hastane yönetimi hastanın istediğine saygı duyarak 'çok fazla efor sarf etmeden' tedavi etmeyi denedi ancak hasta hayatını kaybetti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Amerika Birleşik Devletleri'nin Florida eyaletinde 70 yaşındaki bir hasta, bilinci kapalı şekilde hastaneye kaldırıldı. Sağlık personeli, hastanın göğsündeki "Do not resuscitate" (hayata döndürme) yazısını görünce etik ve tıbbi olarak zorlandı.

Habertürk'ün CNN Int'ten aktardığı habere göre; ciddi sağlık sorunları ve kanında yüksek oranda alkolle getirilen hastanın dövmesini görmezden gelmek isteyen doktorlar hastanenin etik danışmanını çağırdı. Dövmenin bir hastanın istekleri konusunda yasal olarak bağlayıcı olmadığı kaydedildi. Ancak Florida Hospital'daki etik kurul, hastanın kararına saygı duymayı tercih etti.

Hasta, göğsüne yazdırdığı yazıyla tedaviyi reddettiğini belirttiği için hastane yönetimi, bu karara saygı duyduğunu açıklayarak, hastayı kurtarmak için aşırı bir efor harcamadığını açıkladı. Doktorlar, hastayı antibiyotikler ve diğer hayat kurtarıcı önlemlerle tedavi etmeye çalıştı ancak 70 yaşındaki hasta hayatını kaybetti.

Etiketler ABD Florida hastane