YPG: Fırat'ın doğusu IŞİD’den temizlendi

YPG, Suriye’deki Deyr ez Zor kentinin doğusundaki kırsal kesimi IŞİD’den temizlediklerini duyurdu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD destekli Suriye Demokratik Güçleri'nin (SDG) ana unsuru olan Halk Savunma Birlikleri (YPG), Suriye'deki Deyr ez Zor kentinin doğusundaki kırsal kesimi IŞİD'den tamamen temizlediklerini duyurdu.

YPG'den yapılan açıklamada ABD öncülüğündeki koalisyon güçleri ve Rusya'nın yardımıyla Fırat Nehri'nin batısında kurulu olan Deyr ez Zor'un doğusundaki kırsal alanların alındığı belirtildi.

Suriye ordusu 3 Kasım tarihinde Deyr ez Zor kentini IŞİD'den tamamen geri aldığını duyurmuştu.

Irak ile sınırda yer alan Deyr ez Zor, Suriye'nin doğusundaki en büyük ve en önemli şehir olma özelliğini taşıyor. Kent ayrıca Suriye'nin petrol üretiminin merkezi kabul ediliyor.

ARAP AŞİRETLERİNİN İŞBİRLİĞİYLE

YPG açıklamasında, IŞİD militanlarını kendi taraflarında, "Arap aşiretlerinin işbirliğiyle" yendiklerini açıkladı.

ABD öncülüğündeki koalisyon ile Suriye'deki Rusya güçlerinin "hava ve lojistik destek, tavsiye ve karada koordinasyon” sağladıklarını belirtilen YPG, açıklamasında "Desteklerde bir artış ve gerekli hava korumasını sağlamalarını umut ediyoruz” dedi.

Açıklamada ayrıca IŞİD'e karşı kazanılan zaferin Rusya'nın Suriye'deki Hmeymim hava üssünden de bir Rus temsilcinin de bulunduğu Deyr ez Zor'un bir köyünde ilan edildiği belirtildi.

ABD Savunma Bakanı James Mattis bu hafta yaptığı açıklamada IŞİD ile mücadelede sona yaklaşıldığını söylemişti. (Kaynak: DW Türkçe)

Etiketler IŞİD YPG Doğu Fırat