Game of Thrones iddianamesi hazır: İranlı hacker suçlanıyor!

Game of Thrones'un bölümlerini çalan kişinin İranlı bir hacker olduğu belirtiliyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Tarihin en çok izlenen televizyon dizilerinden Game of Thrones'un (Taht Oyunları) bazı bölümlerinin internete sızdırılmasından İranlı bir hacker sorumlu tutuluyor. Amerikalı savcılar, 'Skote Vahshat' olarak da bilinen Behzad Mesri adlı hacker'ı, HBO kablolu yayın ağını hackleyerek Game of Thrones dahil, bazı dizilerin yayınlanmamış bölümlerini ele geçirmek ve 6 milyon dolar istemekle suçladı.

Manhattan'daki savcılık ofisinin Salı günü ortaya çıkan mühürlü iddianamesinde, Mesri'nin kendini hack işlemlerinde uzman gördüğü ve İran ordusu adına askeri sistemler, nükleer yazılım sistemleri ve İsrail altyapısını hacklemek için çalıştığı öne sürüldü. Aynı zamanda ABD'de ve diğer ülkelerde yüzlerce sitenin çökmesinden sorumlu bir İranlı hacker grubuna da yardım ettiği belirtildi.

'SENARYO VE BÖLÜM ÖZETLERİNİ ÇALDI'

Mesri iddianamede, Ballers, Curb Your Enthusiasm ve The Deuce gibi dizilerin mayıs -ağustos arasındaki yayınlanmamış bölümlerini çalmakla da suçlanıyor. İranlı hackerın HBO çalışanlarının sisteme giriş bilgilerini elde ederek şirketin veritabanından Game of Thrones'un senaryo ve bölüm özetlerini çaldığı da öne sürülüyor.

İddianamede,  Game of Thrones dizisinden Night King karakterinin fotoğrafıyla biten mesajlarında Mesri'nin bu verileri elinde tutabilmek için 6 milyon dolar istediği belirtildi. Mesri'ye yöneltilen suçlamalar bilgisayar ve ağ dolandırıcılığı, şantaj ile kimlik hırsızlığı. HBO şirketi ise yargı sürecinde olan dava ile ilgili olarak açıklama yapmadı.

Mesri'nin tutuklanmadığı belirtilirken nerede olduğuna dair bir bilgi verilmedi.

Yaz aylarında Game of Thrones'un senaryosunu ve diğer verilerini HBO'dan çalan bilgisayar korsanlarının kanaldan fidye istediği basına yansımıştı. Aynı zamanda Game of Thrones'un son sezonunun 4. bölümü yayınlanmadan internete sızdırılmıştı. (Kaynak: BBC Türkçe)