Tutuklu prenslerin özgürlüğü 'satılık' çıktı!

Tutuklu Suudi prenslerle ilgili iddia: Milyarlarca riyal karşılığında özgür bırakılıyorlar...

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Suudi Arabistan'da yolsuzluk operasyonu kapsamında tutuklanan prens, iş adamı ve eski yetkililerinin bazılarının, para karşılığında özgürlüklerini 'satın aldığı' iddia edildi. Reuters ajansına konuşan kaynaklar, yetkililerin bazı tutuklularla anlaşmalar yaptığını, malvarlıklarını ve nakit paralarını devlete teslim etmeleri karşılığında serbest bırakıldıklarını söyledi.

Buna göre, bir iş adamının banka hesabından anlaşmayı imzaladıktan sonra on milyonlarca Suudi riyali çekildi. Bir diğer vakadaysa, eski bir üst düzey yetkili dört milyar riyal değerindeki hisselerini devretmeyi kabul etti. Reuters'ın bir diğer kaynağı ise Suudi hükümetinin bu hafta soruşturma kapsamında hesap dondurma yönetimini bırakıp, üzerinde ipotek olmayan malvarlıklarına el koyma yöntemine başvurduğunu söyledi.

Suudi Arabistan'da veliaht Prens Muhammed bin Selman'ın iktidarını güçlendirme amaçlı tasfiyesi olarak da görülen yolsuzluk operasyonunda, onlarca prens, üst düzey yetkili ve iş adamı gözaltına alınmıştı. Bu kişiler arasında, ülkenin önde gelen iş adamlarından bir olan ve Türkiye'de de 'Bodrum aşığı' olarak tanınan Prens El Velid bin Talal da bulunuyordu. Yetkililer, yıllardır yasadışı yollardan elde edilen 100 milyar doların peşine düştüklerini açıklamıştı. (Dış Haberler)