Veliaht operasyonu 100 milyar dolarlık!

Suudi Arabistan'da Başsavcı Şeyh Suud el Mojeb, yolsuzluk operasyonu hakkında açıklama yaptı. Başsavcı, en az 100 milyar doların kötüye kullanıldığını ve soruşturmanın üç yıldır sürdüğünü açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Prenslerin de gözaltına alındığı benzeri görülmemiş bir yolsuzluk operasyonuna sahne olan Suudi Arabistan'da, cumartesi günü başlayan gözaltılardan sonra ilk resmi açıklama geldi. Başsavcılık açıklamasında, soruşturma kapsamında şu ana dek 208 kişinin ifadeye çağrıldığı, bu kişilerin yedisinin haklarında bir suçlama getirilmeksizin serbest bırakıldığı belirtildi.

SORUŞTURMA ÜÇ YILDIR SÜRÜYORMUŞ

Başsavcı Şeyh Suud el Mojeb, on yıllardır süren yolsuzluk ve dolandırıcılık faaliyetleri çerçevesinde en az 100 milyar dolarlık zarar olduğunu söyledi. El Mojeb, "Son üç yıldaki soruşturmalarımıza dayanarak, on yıllardır en az 100 milyar doların sistematik yolsuzluk ve dolandırıcılık yoluyla kötüye kullanıldığını tahmin ediyoruz" diye konuştu.

Sadece şahsi banka hesaplarının dondurulduğunu, ticari faaliyetlerin etkilenmediğini söyleyen başsavcı, "Şüphelilerin yasal haklarını korumak için şu an şahsi bilgilerini vermeyeceğiz" dedi. (Dış Haberler)