Suudi prensler 'beş yıldızlı altın kafes'te tutuluyor!

Suudi Arabistan'da gözaltına alınan prensler, Riyad'daki Ritz-Carlton otelinde tutuluyor. Ülkenin en lüks oteli olan binanın artık 'beş yıldızlı lüks bir hapishane'ye dönüştüğü yorumu yapılıyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Dünyanın gözü, benzeri görülmemiş bir yolsuzluk soruşturması kapsamında 11 prensin de aralarında bulunduğu çok sayıda kişinin gözaltına alındığı Suudi Arabistan'da. Peki, aşırı harcamaları ve lüks düşkünlükleriyle tanınan Suudi prensler nerede tutuluyor? Gözaltında nasıl muamele görüyor?

TRUMP DA ORADA KALMIŞTI

Prensler, Suudi Arabistan'ın en lüks otellerinden birinde, Ritz-Carlton Riyad'da tutuluyor. Altı yıl önce açıldığı ilk günden bu yana dünyanın önde gelen liderlerinin kaldığı Ritz-Carlton oteli, son olarak ABD Başkanı Donald Trump'ın mayıs ayındaki ziyaretiyle gündeme gelmişti. Suudiler, Trump'ın portresini bu binaya yansıtmıştı. 200 bin metrekarelik alana yayılan, 492 odasıyla lüks, güç ve parayı simgeleyen binası şimdi, gözaltındaki prensler, eski bakanlar, ordu mensupları ve işadamları için bir 'altın kafes'e dönüşmüş durumda.

BALO SALONUNDA TUTULUYORLAR

600 yıllık zeytin ağaçları ve lüks hizmetiyle pazarlanan Ritz-Carlton’ın B numaralı balo salonundan, yerlere döşek ve çiçekli battaniyelerin konulduğu, bir duvara dayalı makineli tüfeğin de gözden kaçmadığı görüntüler yayılıyor. Bu görüntüler sosyal medyanın en çok konuşulanları arasına girdi. Yerlerde yatanların gözaltındaki isimler olduğu iddia edildi. Ancak baskın görüş, prenslerin lüks odalarda tutulduğu, bu görüntülerdeki kişilerin de güvenlik görevlileri olduğu yönünde.

'MÜŞTERİLER ZORLA ÇIKARILDI'

The Guardian gazetesinin haberine göre, gözaltıların başladığı cumartesi gecesi geç saatte, otelin müşterileri odalarından ve restoranlardan çıkarıldı; eşyalarını toplayıp lobide toplanmaları isteniyordu. Müşteriler araçlara bindirilip başka otellere dağıtıldı. Aynı dakikalarda, gözaltındaki prensler ve bakanlar otobüslerle otele getiriliyordu. Üst düzey bir Suudi yetkili, Guardian'a demecinde gözaltına alınan prenslerin hapse atılmayacağını, bu otele yerleştirilmelerinin 'en itibarlı çözüm' olduğunu söylüyordu.

REZERVASYON ALMIYOR

New York Times'ın haberine göre, otelde şu an yaklaşık 30 kişi tutuluyor. Gözaltındaki diğer yüzlerce ismin nerede olduğu ise bilinmiyor.

Otelin internet sitesi şu an rezervasyon alıyor gibi görünse de, tarih belirlediğinizde 'yer yok' yanıtıyla karşılaşıyorsunuz. (Dış Haberler)