Yunanistan'da insan kaçakçılığından yargılanan tıp öğrencisi Feyyaz Bayram'a beraat

Yunanistan'a iltica etmeye çalışırken insan kaçakçılığı yapmakla suçlanan Feyyaz Bayram, temyiz mahkemesinde alınan kararla beraat etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İltica etmeye çalışırken Yunan makamlarınca gözaltına alınıp 'insan kaçakçılığı' suçlanan Feyyaz Bayram beraat etti. Hakkındaki tüm suçlamalar düşürülen Bayram özgürlüğüne kavuştu.

Tekneyle gittiği Yunanistan'dan sığınma hakkı talep ederken, 'ülkeye yasa dışı yollardan üçüncü ülke vatandaşlarını sokmak', 'ülkeye yasa dışı yollardan girmek', 'yalan ifade vermek' ve 'geçersiz belge sunmak'la suçlanan 30 yaşındaki Tıp Fakültesi öğrencisi Feyyaz Bayram, Ermoupoli Temyiz Mahkemesi'nde yargılanıyordu.

TEKNEDE BAŞKA TÜRKİYELİ OLMAYINCA SUÇLANDI

HDP Gençlik Kolları üyesi olduğunu söyleyen Bayram'ı taşıyan tekneden kendisinin telefonla sahil güvenlik ile temas sonrasında haberdar olan Yunan makamları teknede başka Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı bulunmadığını tespit etmişti. Bu nedenle mültecileri yasa dışı yollardan ülkeye soktuğu düşünülen Bayram'ın temyiz mahkemesindeki duruşmasında hiçbir suçu olmadığı sonucuna varıldı.

Bayram'ın yargı süreci Yunan medyası ve insan hakları aktivistleri tarafından da yakından takip edildi. Çok sayıda sivil toplum örgütü Bayram'a sahip çıkarken, yargılanması da 'ülkenin büyük bir sorunu' olarak eleştirildi.