Rusya: Bütün Suriyeli muhalifler davetli

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Mihail Bogdanov, Suriye'de barış için düzenlemeyi planladıkları barış kongresine katılmayı reddeden gruplara seslendi. Bogdanov, 'bütün muhalif grupların davetli olduğunu' söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Rusya, 18 Kasım'da düzenlemeyi planladığı Suriye barış kongresine bütün muhalefet gruplarının davetli olduğunu duyurdu. Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Mihail Bogdanov, konferansa katılımı dün reddeden Yüksek Müzakere Komitesi ve Özgür Suriye ordusu dahil, 'bütün grupların katılımının memnuniyetle karşılanacağını' söyledi.

İlk olarak Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in duyurduğu ve 18 Kasım'da Soçi'de düzenlenmesi planlanan 'Ulusal Diyalog üzerine Suriye Kongresi', PYD'ye davet nedeniyle Türkiye'nin tepkisini çekmişti. PYD ise daveti gözden geçirdiklerini ve olumlu yaklaştıklarını açıklamıştı.

Öte yandan, Türkiye merkezli Suriye Ulusal Koalisyonu ve Yüksek Müzakere Komitesi, Birleşmiş Milletler destekli girişimleri boşa çıkaracağı gerekçesiyle katılımı şu an için reddetmiş durumda. (Dış Haberler)

PYD: Konferansa muhtemelen katılacağızPYD: Konferansa muhtemelen katılacağız

SUK 'BM'siz olmaz' dedi!SUK 'BM'siz olmaz' dedi!