Irak Federal Mahkemesi: Referandum anayasaya aykırıdır diyemeyiz

Irak Federal Mahkemesi, Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nin bağımsızlık referandumunun anayasaya aykırı sayılması için başvuruda bulunan Başbakan Abadi'ye yanıtına şerh düştü: Anayasaya aykırıdır diyemeyiz çünkü karşı tarafın görüşü alınmadı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Irak Federal Mahkemesi, Irak Başbakanı Haydar Abadi’nin Kürdistan Bölgesel Yönetimi'ndeki bağımsızlık referandumuyla ilgili başvurusuna "Anayasaya aykırıdır diyemeyiz çünkü karşı tarafın görüşü alınmadı" şeklinde şerh düştü. Mahkeme, Abadi’nin başvurusuna "Referandum anayasa aykırıdır diyemeyiz çünkü karşı taraf olan Kürdistan Bölgesi Hükümeti’nin görüşü alınmadı" yanıtını verdi.

Mahkeme Sözcüsü Eyas Samuk, referandumun anayasaya aykırı sayılmasını talep eden dört başvuru olduğunu açıklarken, "Referandumun meşruluğu konusunun sonuçlanması için Irak Bakanlar Kurulu’ndaki Kürdistan Bölgesi Hükümeti Temsilciliği’nin görüşü alınmalı” dedi. Samuk, bu konuda tek tarafları karar vermenin anayasaya aykırı olacağını belirterek, bu şekilde bir karar veremeyeceklerini ifade etti. (Kaynak: Rudaw)