Papa uzay istasyonuna bağlanıp astronotlarla Küçük Prens'i ve aşkı konuştu

Uzay istasyonuna bağlanan papa astronotlara Dante'nin evrenin hareket ettiren kuvvetin aşk olduğu dizeleri hakkında ne düşündüklerini sordu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Papa Francis uzay istasyonundaki astronotlarla görüştü. Görüntülü olarak Uluslararası Uzay İstasyonu'ndaki altı astronota bağlanan Papa, "Uzaydaki deneyiminiz ışığında, insanlığın evrendeki durumunu nasıl görüyorsunuz?” diye sordu.

Uluslararası Uzay İstasyonu Komutanı Randy Bresnik, Papa Francis'e yörüngedeki laboratuvardan yanıtı ise "Tanrı'nın yarattıklarını onun perspektifinden belki birazcık görmek" olduğunu söyledi.

Papa üç Amerikalı, iki Rus ve bir İtalyan'dan oluşan mürettebata çalışmalarında onları en etkileyen şeyleri sordu.

'BURADA ÇATIŞMA YOK SADECE HUZUR VAR'

Irak Savaşı sırasında görev alan ABD Deniz Kuvvetleri komutanlarından Bresnik, soruya, “Burada sınır yok, çatışma yok, sadece huzur var. İnsanlar buraya gelip dünyanın tarifsiz güzelliğini görüp ruhlarına dokunamazlar. Atmosferin inceliğini görmeniz burada varlığımızın ne kadar kırılgan olduğunu fark etmenizi sağlıyor" yanıtını verdi.

Papa Francis mürettebatta Dante'nin evrenin hareket ettiren kuvvetin aşk olduğu dizeleri hakkında ne düşündüklerini sordu.

Rus kozmonot Alexander Misurkin, St Exupery'in uzayda Küçük Prensi okuduğunu ve çocuğun aşk anlayışını beğendiğini söyledi.

Francis ise "Aşk, başkasına hayat vermek için size güç veren kuvvettir" dedi. (DHA)

Etiketler uzay Papa istasyon aşk