Maduro Katalonya'ya el uzattı

Katalonya'da bağımsızlıkçı sivil toplum liderlerinin tutuklanmasının ardından Venezuela lideri Nicolas Maduro, İspanyol yönetimini kınadı. Maduro, Madrid yönetimini 'Katalanlara zulmetmek için Katalan sivil toplum liderlerini 'siyasi tutsak' yapmakla' suçladı

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Latin Amerika ülkesi Venezuela'nın Devlet Başkanı Nicolas Maduro, Madrid yönetimini 'Katalan halkına zulmetmekle' suçladı.

Katalonya Ulusal Asamblesi (ANC) ve kültür derneği Omnium Culturel'in liderleri Jordi Sànchez ve Jordi Cuixart'ın İspanya tarafından tutuklanmasını kınayan Maduro, "Katalan halkını baskı altına alan İspanyol hükümeti ahlaktan yoksun. Katalanlara zulmetmek için Katalan sivil toplum liderlerini 'siyasi tutsak' yapıyor" dedi.

İspanyolca Konuşan Dünyada Geçen Hafta: Beğenmeyen Venezuela'ya gitsinİspanyolca Konuşan Dünyada Geçen Hafta: Beğenmeyen Venezuela'ya gitsin

Miraflores Sarayı'nda konuşan Maduro, Katalonya'da 1 Ekim Bağımsızlık Referandumu'ndan sonra yaşanan krizin İspanya'nın 'iç meselesi' olduğunu söyledi ancak 'İspanya'nın Amerika kıtasındaki en demokratik ülkeye saldırmaya hakkının olmadığını' kaydetti.

İSPANYA, BÜYÜKELÇİYİ ÇAĞIRDI

Maduro'nun Madrid yönetimine dair sözlerinin ardından Madrid'deki Venezuela Büyükelçisi, açıklama istenerek İspanya Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı.

Maduro Katalan referandumundan sonra da Mariano Rajoy hükümetinin seçmenlere sert müdahalesini kınamıştı. İspanya hükümetiyse daha önce pek çok kez Maduro'nun ülkesindeki sağ muhalefete 'baskı uygulamakla' suçlamıştı. (DIŞ HABERLER)

Eyalet seçimlerinde Chavezciler 'sildi süpürdü'Eyalet seçimlerinde Chavezciler 'sildi süpürdü'

Chavezciler seçimi nasıl kazandı?Chavezciler seçimi nasıl kazandı?