Türkiye-ABD görüşmesinde ortak çalışma komitesi kurulması ele alındı

Türkiye'yle ABD arasındaki vize krizinde gözler bugün Ankara'da yapılan görüşmede. Bir Dışişleri kaynağı, Amerikan heyetiyle ilgili görüşme konusunda "Olumlu" dedi. Görüşmede, güvenlik ve adli konularla ilgili bir ortak çalışma komitesi kurulması gündeme geldi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye'nin vize krizine dair ABD heyetiyle yaptığı görüşmelerin 'olumlu' geçtiği belirtiliyor. Reuters'a konuşan Dışişleri kaynakları, görüşmelerin olumlu geçtiğini söyledi.

Bu, iki ülkenin vize işlemlerini karşılıklı olarak askıya alması sonrası çözüm için gerçekleştirilen ilk doğrudan temastı. Reuters haberinde, 'Görüşme olumlu geçti' açıklamasının iki NATO ülkesi arasındaki gerilim azalabileceğine işaret olduğu yorumunu yaptı.

Doğan Haber Ajansı'nın haberine göre, görüşmede güvenlik ve adli konularda ortak bir komisyon kurulmasını ele alındı. Vize konusunun normale dönmesi konusunda görüşmelerin süreceğini belirten Dışişleri Bakanlığı yetkilileri, şunları söyledi:

"ABD heyetiyle bugün Dışişleri Bakanlıkları Müsteşar Yardımcıları başkanlığında İçişleri ve Adalet Bakanlıklarımızdan temsilcilerin de katılımıyla görüşme yapılmıştır. Yapılan görüşmeler çerçevesinde vize konusunda bir an önce normale dönülmesi yönünde temasların sürdürülmesine karar verilmiştir. Adli ve güvenlik konularında bir ortak çalışma komitesi kurulması konusu da bu çerçevede yapıcı şekilde ele alınmıştır." (Dış Haberler)