Madrid, Katalan yönetimine perşembeye kadar süre verdi

İspanya hükümeti Katalan yönetimine sorduğu bağımsızlık sorusunu tekrarladı. Madrid, Katalan özerk bölgesi başkanı Carles Puigdemont'un perşembeye kadar bağımsızlık ilan edip etmediklerine ilişkin yanıt vermesini istedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Madrid yönetimi Katalan özerk bölgesi başkanı Carles Puigdemont'a sordukları 'bağımsızlık ilan ettiniz mi etmediniz mi' sorusuna hâlâ yanıt alamadıklarını belirtti. İspanya Başbakan Yardımcısı Seanz de Santamaria, Katalan yönetiminin cevap vermesi için Perşembe gününe kadar süresinin olduğunu söyledi.

İspanyolca Konuşan Dünyada Geçen Hafta: Beğenmeyen Venezuela'ya gitsinİspanyolca Konuşan Dünyada Geçen Hafta: Beğenmeyen Venezuela'ya gitsin

Santamaria, 1 Ekim'de yapılan Katalonya bağımsızlık referandumunun ardından, Barcelona yönetiminin bağımsızlık kararı alması durumunda İspanya'nın anayasadaki 155'inci maddeye dayanarak Katalan özerk bölgesinin yönetimini eline alma hakkı olduğunu söyledi, "Puigdemont'un hala bu durumu çözmeye başlama fırsatı var. Bağımsızlık deklarasyonu konusunda 'evet' ya da 'hayır' yanıtını vermek zorunda" dedi.

Puigdemont'un diyalog ve müzakere çağrılarını inandırıcı bulmadıklarını söyleyen Madrid yönetimi, Katalonya'nın kesin kararı için yetkililere Perşembe TSİ saat 11'e kadar süre tanıdıklarını açıkladı. (DIŞ HABERLER)

AB: Katalanlara izin verirsek diğerleri de isterAB: Katalanlara izin verirsek diğerleri de ister