58 kişinin katilinin kız arkadaşı: Hiç belli etmedi

Las Vegas'ta 58 kişiyi öldüren Stephen Paddock'un kız arkadadaşı konuştu: Bana hiçbir zaman böylesine korkunç bir şeyin işareti anlamına gelebilecek bir şey söylemedi ya da yapmadı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD tarihinin en kanlı silahlı saldırısını gerçekleştiren Stephen Paddock'un kız arkadaşı Marilou Danley ifade verdi. Las Vegas'taki katliam sırasında Filipinler'deki ailesinin yanında olan Danley, avukatı aracılığıyla basına yaptığı açıklamada da, sevgilisinin 'herhangi birine karşı şiddet eylemi planladığına dair en ufak bir fikri olmadığını' söyledi.

Danley, "Bana hiçbir zaman böylesine korkunç bir şeyin işareti anlamına gelebilecek bir şey söylemedi ya da yapmadı" dedi. Paddock'u 'nazik, ilgili ve sessiz bir adam' olarak tanıdığını belirten Danley, "Herhangi birine karşı şiddet eylemi planladığı hiçbir zaman aklımın ucundan bile geçmedi" dedi. Danley, katliam sırasında aile ziyareti için gittiği Filipinler'den ABD'ye kendi isteğiyle ifade vermek üzere döndüğünü de ekledi.

Katliamla ilgili basın toplantısı düzenleyen Şerif Joseph Lombardo ise Paddock'un 42 silah, kurşun ve patlayıcıyı kendi başına edinmiş olamayacağını söyledi. "Bir noktada yardım aldığını varsaymak zorundayız" diyen Lombardo, "Bildiğimiz şey şu ki, Paddock onlarca yılını silah ve cephanelik toplayarak geçirmiş, büyük kısmı hiçbir zaman tam olarak ortaya çıkarılamayacak türden gizli bir hayat yaşamış bir adam" dedi.

Öte yandan, Paddock'un intihar ettiği otel odasında çekilen fotoğraflar da basına sızdırıldı.

Paddock pazar günü Las Vegas'taki Mandalay Oteli'nin 32'inci katındaki odasından açık havada düzenlenen bir müzik festivaline yüzlerce kurşun yağdırmıştı. Saldırıda 58 kişi hayatını kaybetmiş, 500'den fazlası yaralanmıştı.