Las Vegas saldırganının sevgilisi teslim edildi

Las Vegas'ta katliamı soruşturmasında, katil Stephen Paddock'un sevgilisi kiliti isim haline geldi. Filipinler'den ABD'ye gönderilen kadının FBI'a anlatacakları merak ediliyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Las Vegas'ta ABD tarihinin en kanlı silahlı saldırısını düzenleyen Stephen Paddock'a ilişkin soruşturmada, gözler katilin kız arkadaşı olduğu belirtilen Marilou Danley'ye çevrildi. Saldırısı sırasında Filipinler'de bulunan Danley Amerikalı yetkililere teslim edilirken, kadının sorguda Paddock'un katliamı niçin gerçekleştirmiş olabileceğine dair ipuçları vermesi umuluyor.

.

Reuters ajansına isim vermeden konuşan Filipinli bir yetkili, Danley'nin Manila'dan Los Angeles'a direkt uçuşa bindirildiğini ve ABD'de FBI yetkilileri tarafından karşılanacağını söyledi. Bir FBI yetkilisi ise Danley'nin şu an için şüpheli sıfatı taşımadığını söylemekle yetindi.

Paddock'un Danley'ye katliamdan birkaç güm önce gönderdiği 100 bin dolarlık havalenin sebebi de araştırıyor.

Filipinler'de doğmuş bir Avustralya vatandaşı olan Danley, Paddock ile birlikte yaşıyordu. İkilinin sevgili olduğu belirtilirken, Danley'nin katliamdan iki hafta önce Filipinler'e Paddock'un teşvikiyle gidip gitmediği bilinmiyor. Kadının kız kardeşi Avustralya televizyonuna demecinde, "Onu, planladığı şeyi kesintiye uğramadan sürdürmek için gönderdi" iddiasında bulundu.

Paddock ABD'nin eğlence kenti olarak bilinen Las Vegas'ta Mandalay Bay Oteli'nin 32'inci katından bir açıkhava müzik festivaline ateş açmıştı. Saldırıda 58 kişi hayatını kaybederken, 500'den fazlası da yaralanmıştı. Saldırgan otel odasında intihar ederken, polis katliamın sebebini henüz tespit edebilmiş değil. (Dış Haberler)