Las Vegas saldırganı multi milyardermiş

ABD tarihinin en kanlı saldırısını gerçekleştiren Stephen Paddock'un kişiliğine dair çarpıcı ayrıntılar ortaya çıkıyor... Paddock, binlerce kurşun yağdırabilmek için otel odasına da tripod kurmuş...

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'nin Las Vegas kentinde en az 59 kişiyi katlederek ülke tarihinin en kanlı silahlı saldırısını gerçekleştiren Stephen Paddock'un kişiliğine dair yeni ayrıntılar ortaya çıkıyor. 64 yaşındaki saldırganın satın aldığı onlarca silahı ailesinden sakladığı, babasının uzun yıllar FBI tarafından arandığı ve multi milyarder olduğu belirtildi.

Paddock'un erkek kardeşi Eric Paddock, ağabeyinin emlak işinden milyonlar kazandığını, iki uçak sahibi olduğunu ve ABD çapında çeşitli taşınmaz malları bulunduğunu anlattı. Kardeşine göre Paddock, büyük miktarlarla kumar oynama alışkanlığı dışında normal biri görünüyordu.

Paddock'un katliamı neden yaptığı hâlâ netleşmemişken, polisten kullanılan silahlara dair çarpıcı açıklamalar geldi. Buna göre, Paddock'un tam 42 silahı vardı. Bunlardan 23'ünü, Las Vegas'ta geçen hafta bir suit oda tuttuğu Mandalay Bay Oteli'ne parça parça taşıdı. Öyle ki, otele yaklaşık 10 bavul getirmişti.

Paddock, binlerce kurşun yağdırdığı country müziği festivaline bakan odasında iki de tripod kurdu. Saldırgan, bu tripodlara yerleştirdiği biri otomatik, diğeri yarı otomatik silahlarla 72 dakika boyunca festival katılımcılarının üzerine ateş etti. Paddock'un arabasında da bomba yapımında kullanılmak üzere alındığı belirtilen gübre bulundu. (Dış Haberler)