Mattis geldi, Kabil havalimanı vuruldu

ABD Savunma Bakanı James Mattis'in Afganistan'a inmesinden saatler sonra Kabil havalimanına roket saldırısı düzenlendi. Saldırıda ölen ya da yaralananlara dair bir bildirim yapılmadı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Afganistan'ın başkenti Kabil'de havalimanına roketli saldırı düzenlendi. Saldırı, ABD Savunma Bakanı James Mattis'in uçağının Kabil'e inmesinden bir kaç saat sonra gerçekleşti.

Reuters'da yer alan habere göre, Mattis'in Kabli'e inmesinin ardından saatler sonra havalimanında roket saldırısı düzenlendi. Kimin tarafından yapıldığı henüz belirlenmeyen saldırının ardından Afgan polisi, saldırıda ölen ya da yaralananlara dair her hangi bir bildirim yapmadı. Polis, roketlerin patladığı esnada, Kabil'e sürpriz ziyaret düzenleyen Mattis'in havalimanı yakınlarında olmadığını açıkladı.

Reuters'da örgütün yayını kaynak gösterilerek verilen haberde saldırıyı IŞİD'in üstlendiği belirtildi. Diğer taraftan Russia Today'de yer alan Mattis'i hedef alarak yapılan saldırıyı Taliban'ın düzenlediği öne sürüldü. (DIŞ HABERLER)