Arazi mafyası Peru'da 6 kişiyi öldürdü

Peru'da altı köylü arazi mafyası tarafından öldürüldü. Hukukçular işin içinde yerel yönetimlerin de olduğunu söylüyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Peru'nun Santa Clara de Ucunya bölgesinde altı çiftçi arazi mafyası tarafından öldürüldü. The Guardian'ın haberine göre Eylül ayı başında Amazon'un Ucayali  bölgesinde gerçekleşen olayda gece saatlerinde kurulan pusudan sonra köylüler elleri, ayakları bağlanarak öldürüldükten sonra cesetleri nehire atıldı. Başka bir görgü tanığı da baskının yüzü maskeli yaklaşık 40 kişilik bir grup tarafından yapıldığını söylüyor.

YEREL YÖNETİMLER İŞİN İÇİNDE

Yerel Feconau Federasyonu Başkanı Robert Guimaraes köylülerin merkezi hükümetin arazi mafyası karşısında harekete geçmemesinin bedelini ödediğini söylüyor. Guimaraes, Santa Clara de Uchunya halkının çeteler tarafından tehdit edilmeye devam edildiğini söyledi. Bölgenin çevre suçları savcısı Jose Luis Guzmán yerel yönetimlerin işin içinde olduğuna dair güçlü işaretler olduğunu söyledi.

ARAZİ MÜLKİYETİ, SAATLİ BOMBA

Çevre Araştırmaları Kurumu (EIA) Peru Direktörü Julia Urrunaga yasa dışı ağaç kıyımlarının yaygın olduğu Peru Amazonu bölgesinde arazi mülkiyeti sorununun saatli bir bomba olduğunu ve şiddetli çatışmalara yol açabildiğini ifade ediyor. 2017 yılı içinde 120'den fazla çevre ve arazi hakları savunucusu öldürüldü. Bölgede şirketler palmiye yağı üretimi için kullanılacak ağaçlara arazi açmak için çetelerle işbirliği yaparak köylülerin topraklarını gasp ediyor. (Dış Haberler)

Etiketler Peru orman Amazon